След тристранната среща в Анталия с външните министри на Русия

...
След тристранната среща в Анталия с външните министри на Русия
Коментари Харесай

Чавушоглу: Турция се надява, че в региона ще бъде постигнат мир

След тристранната среща в Анталия с външните министри на Русия и Украйна турският външен министър Мевлют Чавушоглу изрази вяра, че в района ще "победи мирът ".

В профила си в Twitter той даде обещание да продължи с напъните на Анкара в тази тенденция.

Barışa ihtiyacın en fazla olduğu bu zamanda, marjında Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarım Lavrov ve Kuleba’yla üçlü formatta görüştük.

Temennimiz bölgemizde barışın yeniden tesis edilmesi.

Rusya ile Ukrayna arasında diplomasinin işletilmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz.
— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu)
"Във войната няма победител и губещите са почтени хора ", акцентира още след срещата турският външен министър, представен от Анадолската организация и турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

В турския град Анталия през днешния ден се състоя срещата на върха на министрите на външните работи на Турция, Украйна и Русия Мевлют Чавушоглу, Дмитро Кулеба и Сергей Лавров. За страдание по време на договарянията не бе реализиран прогрес за определяне на мир и преустановяване на военните дейности.

"Полагаме старания, с цел да може колкото е допустимо по-скоро да спрем кръвопролитията, сълзите и разрушенията в Украйна. Смятаме, че проблемите би трябвало да се позволяват по дипломатически път. Разбираме, че в такива войни няма спечелили. Подчертаваме, че в случай че тази война продължи, губещите преди всичко ще бъдат изцяло почтени хора, сподели Чавушоглу ", представен от СиЕнЕн-Тюрк.

"От това пострадаха всички, изключително страните в района, и ще страдат всички ", добави той.

"С това схващане полагахме доста старания и активизирахме нашите старания за разрешаване на казуса по дипломатически път, даже откакто на 24 февруари стартира съветската инвазия. В рамките на този развой имахме доста интензивни контакти и с двете страни. Президентът Реджеп Тайип Ердоган организира телефонни диалози с съветския президент Владимир Путин и с украинския държавен глава Володимир Зеленски ", уточни Чавушоглу.

Аз имах доста диалози с сътрудниците си от Русия и Украйна, а през днешния ден се състоя срещата ни в Анталия. Много добре е, че тази намира се организира в границите на Дипломатическия конгрес в Анталия. А двете страни желаеха особено на срещата да има и турско присъединяване, добави той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР