След тази история всички проблеми ще ви изглеждат тривиални. На петгодишна

...
След тази история всички проблеми ще ви изглеждат тривиални.
На петгодишна
Коментари Харесай

Тя има само един крак, с който яде, пише и рисува. Но със силен дух стигнала до „Мис Еквадор“

След тази история всички проблеми ще ви наподобяват тривиални.

На петгодишна възраст животът й се трансформира вечно. Тя изгубила две ръце и един крайник, само че не паднала духом и се явила на конкурс за хубост. Ще ви разкажем за смелата Виктория Салседо.

Травмата

11 ноември 2001 година е съдбоносен ден за хубавицата от Еквадор. По това време Виктория Салседо била на пет години. Тя и приятелките й карали ролери из къщата, девойките били на втория етаж. Децата инцидентно откъснали металния корниз, на който била окачени пердетата.

 

Вижте тази обява в Instagram.

 

Публикация, споделена от Victoria Salcedo (@vicco_salcedo)

Виктория го взела в ръце и почнала да го размахва. Момичето изтичало на балкона и докоснало жиците. Тя се държала за металната пръчка с две ръце, тъй че токът минал през ръцете, корема и левия й крайник.

По това време майка й била на първия етаж. Тя единствено чула пукането на тока и бързо изтичала на втория етаж. Ръцете на щерка й били неестествено изкривени и цветът наподобявал варено месо.

Оцеляването 

В първите часове в болничното заведение лекарите ампутирали пръстите на Виктория. Тогава споделили на родителите, че момичето няма да оцелее, тъй като не могат да спрат гангрената. На петгодишното дете били направени 12 ампутации.

По-късно майката на Вики споделя, че имало доста признаци, които ги предупреждавали за проблеми. Например по време на раждането дъщерята ненадейно се обърнала в утробата, като че ли не желала да излезе. Лекарите трябвало да извършат цезарово сечение, с цел да родят бебето.

 

Вижте тази обява в Instagram.

 

Публикация, споделена от Victoria Salcedo (@vicco_salcedo)

А шест месеца преди нещастието кучето им паднало от същия балкон и умряло.

След като Виктория останала без ръце и крайници, тя в никакъв случай не се оплакала и не се обезсърчила. Родителите й създали всичко, с цел да я предотвратят да се усеща зле или да мисли, че е друга от другите.

Това й помогнало да израсне като решително момиче, което не се страхувало да взе участие в конкурс за хубост.

Състезава се за купата „ Мис Еквадор “

На 25 години Виктория учи публицистика и се пробва да унищожи стандартите за хората с увреждания. Момичето се гмурка, танцува, кара сърф и фрийдайв, кара скутер и ски. Виктория яде, написа, държи чаша, гримира се и употребява смарт телефона си сама – за задачата употребява крайници си.

 

Вижте тази обява в Instagram.

 

Публикация, споделена от Victoria Salcedo (@vicco_salcedo)

Момичето взело участие в един от епизодите на предаването „ Светът от вътрешната страна на открито “. Тогава тя взела участие в състезанието Мис Еквадор. Според регламента състезателят би трябвало да е студент или към този момент приключил, неженен и публично деен.

В условията нямало нищо за увреждане, тъй че Виктория се записала за надпреварата. Освен това тя към този момент имала опит, в учебно заведение спечелила купата Кралица на хубостта.

 

Вижте тази обява в Instagram.

 

Публикация, споделена от Victoria Salcedo (@vicco_salcedo)

Но макар шикозната рокля, почтена за фешън ревю и показване наедно с останалите участници, Виктория даже не съумяла да влезе в челната десетка. Съдиите позволили до полуфиналите по-стандартните девойки.

 

Вижте тази обява в Instagram.

 

Публикация, споделена от Victoria Salcedo (@vicco_salcedo)

Днес момичето живее с родителите си и двамата си по-малки братя. В родния си град Виктория е същинска суперзвезда, хората я разпознават на улицата и постоянно идват да я снимат.

Виктория станала ентусиазъм за обкръжението си. Тя ни оказва помощ да преосмислим целия си живот, демонстрира какво е същинската мощ на духа и не разрешава на околните си да се обезсърчават поради дреболии.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР