След светкавичното развитие на нещата около оставките и новите кандидатури

...
След светкавичното развитие на нещата около оставките и новите кандидатури
Коментари Харесай

Експерти по пътна безопасност държат Манолев да не се отказва от транспортното министерство

След светкавичното развиване на нещата към оставките и новите кандидатури за заместници в кабинета, сложността с вземането на решения във властта се „ надгради “ с още един етаж.

Припомняме, че кандидатурата на Александър Манолев за транспортен министър на мястото на подалия оставка Ивайло Московски беше оттеглена от самия Манолев.

Като причина той посочи появили се изявления, които квалифицира като „ координирана офанзива със скалъпени обвинявания “.

Експерти от Института по пътна сигурност обаче се оповестиха в негова поддръжка и обявиха, че упорстват точно той да е индивидът, който ще седне в министерското кресло.

Според Диана Русинова от Института, номинираният за министър Манолев е в положение да реши доста от насъбраните проблеми в бранша. Експертите приканиха министър-председателят Бойко Борисов да не приема персоналното решение на Манолев да се откаже от номинацията и да упорства кандидатурата му да се докара до реализация и предопределение.

Неочакваната поддръжка пристигна по време на конференция на уредниците на тазвечерния велопоход, който ще се организира като митинг против нелепата гибел на велосипедист във Варна.

В конференцията участваха 14 неправителствени организации, които се сплотиха от идеята за повишение на сигурността на пътя.

Сред настояванията им е и обособяването на обединен орган по пътна сигурност и интензивно присъединяване на неправителствения бранш във образуването на политиките в тази област.

Походът ще стартира от 17.30 ч. довечера от Министерския съвет, а финалът му е очакван пред Министерство на вътрешните работи.

Протестиращите ще упорстват за проверка на сигурността по пътищата и на велосипедната инфраструктура.

Припомняме, че Манолев пожела да се отдръпна неговата кандидатура за транспортен министър, с цел да резервира институцията от това, което той предугади като вълна от опити да се унищожи обществения му имидж. Според него това ще се отрази по избран метод и на ведомството и с цел да се прекъсне тази офанзива, той избра да поеме удара персонално, а да остави транспортното министерство настрана от офанзивата против него.

Още през вчерашния ден за мнозина, които познават работата на Манолев, не беше понятно първо за какво той е обстрелван с „ вести “ за събития, потвърдени от съда, че не са се случили по негова вина; и второ – за какво тези „ вести “, откакто не са по никакъв начин нови, се появяват точно в този миг и дали щяха да си останат неназовани при други условия. Манолев и все още е фигура от най-голямо публично значение – той е зам.-министър на стопанската система.

Мнозина, измежду които и самият Манолев, съзряха опит за имиджов удар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР