След среща със служебния министър на правосъдието Крум Зарков, Синдикатът

...
След среща със служебния министър на правосъдието Крум Зарков, Синдикатът
Коментари Харесай

Служители в затворите на среща с министъра на правосъдието

След среща със служебния министър на правораздаването Крум Зарков, Синдикатът на чиновниците в пандизите в България ще разгласи дали ще анулира митинга на чиновниците на затвори и арести. Той бе разгласен за 12 май 2023 година /петък/, в разнообразни часове, пред постройките на местата за отнемане от независимост, където ще бъдат сборните пунктове на участниците.


С писмо от 3 май 2023 година министър Зарков бе осведомен, че се приготвят действителни протестни дейности в бранша, защото недоволството от страна на чиновниците, осъществяващи надзорът и защитата в местата за отнемане от независимост, пораства поради протичащото се в системата. Ведно с настояването за среща, синдиката сложи искане за неотложно преразглеждане и анулация на всички инструкции за „ бюджетни икономии “, влошаващи изискванията на труд, увеличаващи натоварването и нарушаванията на трудови права на работещите, и излагащи на риск дейностите засягащи правата на лишените от независимост. Сред другите претенции на синдиката са запознаване с плановете и стандартите за финансиране на Групово дело „ Изпълнение на наказванията ” и Групово дело „ Охрана ”, по отношение на оферти законопроект за бюджет за 2023 година на служебното държавно управление, абсолютно използване на правилото на „ НУЛЕВА ТОЛЕРАНТНОСТ ” към всевъзможни прояви на експанзия против личния състав и решаването на други систематични проблеми.

Паралелно с това организацията приготвя писмо до еврокомисаря по правораздаване, тъжба до Европейският комитет за попречване на наказванията и нечовешкото или унизително третиране или наказване към Съвета на Европа против Групово дело „ Изпълнение на наказванията ” за нарушение на Европейските правила за пандизите, на съображение неприятни условия на труд, в търсене на поддръжка в напъните да бъдат осъществени нужните промени в българските затвори и други ограничения за отбрана на правата на затворническите чиновници./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР