След скандала с манипулацията с личните данни на 50 милиона

...
След скандала с манипулацията с личните данни на 50 милиона
Коментари Харесай

Как хората в САЩ защищават личните си данни в социалните мрежи?

След абсурда с операцията с персоналните данни на 50 милиона консуматори на "Фейсбук ", организация Ройтерс извърши дружно с института "Ипсос " допитване измежду американци за това по какъв начин защищават своето персонално пространство онлайн.

Следват някои от най-важните заключения от изследването, осъществено на 21-23 март измежду 2237 пълнолетни лица, като статистическата неточност е плюс-минус 2 пункта:

БЕЗ ОБРАБОТКА НА ПРОФИЛА
Анкетата открива, че болшинството американци не подхващат стъпки да защитят своята информация.
- 86 на 100 споделят, че не трансформират своите пароли за влизане във "Фейсбук ", "Туитър " или други платформи за обществена комуникация;
- 78 на 100 не са превключили браузъра си на "private mode " (частен режим);
- 96 % не употребяват по-сигурни приложения за криптиране като "Signal " или "WhatsApp ".

ЗАЛЕПВАНЕ
Една 17 на 100 - един от шестима - от респондентите споделят, че защищават самоличността си, като залепват непрозрачна лента върху камерата на своя компютър или устройство.

ПРИСТРАСТЯВАНЕ
Засега "Фейсбук " остава най-популярната обществена медиа в Съединените щати. Повече от половината пълнолетни споделят, че са логнати в нея целодневно без спиране. Други платформи като "Инстаграм " и "Снапчат " не се приближават до този индикатор.

СЛАБА ГРИЖА ЗА ЛИЧНА ЗАЩИТА
Ройтерс/Ипсос са попитали американците, което не употребяват постоянно "Фейсбук ", за какво постъпват по този начин. Сред тази група 30 % споделят, че не го намират за забавно и потребно, 16 на 100 се боят за персоналното си пространство и не желаят да споделят персонална информация с непознати. Само 4 % споделят, че ги е боязън от хакерска офанзива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР