След Севиля и Атина Мария Грация Кюри показа своята ода

...
След Севиля и Атина Мария Грация Кюри показа своята ода
Коментари Харесай

Цялото великолепие на Dior или едно незабравимо ревю в Мумбай

След Севиля и Атина Мария Грация Кюри сподели своята ода за индийската просвета посредством невероятното фешън шоу на Dior в Мумбай, почитайки локалните занаяти, работилници и майсторството в бродериите. Творческият шеф на стилната къща съумя да вплете измежду тях и тематиката за овластяването на дамите, върху която слага акцент с всяко свое ревю. Връзката на Индия с Dior датира още от времето на създателя на френската къща – мосю Кристиан Диор, който през 1955 година основава асиметричната рокля Lahore Soirée, въодушевена от сари, украсена с железни влакна и кристали. Предишни дизайнери, оглавявали стилната марка, също са били пленени от страната. Марк Боан, назначен за артистичен шеф на Dior през 1961 година, провежда фешън ревюта в Мумбай и Делхи, а по-късно Джанфранко Фере пътува до Индия при започване на 70-те години, черпейки ентусиазъм от бижутата и културата на страната за своята сбирка Indian Passion. За своето шоу Мария Грация Кюри избра да показа сбирката си навън, на историческото място Портата на Индия.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Dior Official (@dior)

Колекцията отпразнува и съдействието на Dior с Chanakya School of Craft, учредено от Моника Ша и Каришма Суали през 2016 година, където повече от 700 дами са записани в стратегия за бродиране. Този център е част от Chanakya Atelier, като Суали и Кюри ги свързва и мощно другарство, което продължава от съвсем 30 години. Те се опознават за първия път през 1992 година, когато Кюри стартира да пътува до Мумбай, с цел да работи върху бродерии с Chanakya, когато тя проектира аксесоари за Fendi. Откакто е в Dior, тя и Суали поддържат индийските дами художници, употребявайки техни големи текстилни фрески за сценографията на стилните ревюта на френската къща в Париж, а от друга посредством учебното заведение те дават опция дамите да се образоват на занаяти в една доминирана от мъжете област.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Dior Official (@dior)

„ Освен знак на великолепие и грациозност, Мария Грация е и човек, който е извънредно великодушен. Мисля, че нашите полезности някак се припокриват “, споделя Суали пред Vogue. „ Тя е човек, който е необикновено въодушевяващ за нас, тъй като по едно и също време наднича и в предишното, и в бъдещето. “ От своя стана Кюри споделя, че е значимо да учим доста добре предишното, само че в това време да се опитаме да използваме тези препратки по друг метод, както и да ги възобновим. " Това се пробвах да направя, когато погледнах в архива на Christian Dior, тъй като не можем да възпроизведем напълно предишното. “
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Dior Official (@dior)

Преди ревюто гостите разгледаха работилниците на учебното заведение, където възпитаници и майстори демонстрираха своите умения в бродерията и металообработването. Не по-малко впечатляваща обаче е и самата сбирка, която наблюдава художествените обичаи и образните пейзажи на Индия. Открояват се ярки и наситени цветове, красиви флорални и анималистични щампи, които препращат към кино плакати в жанр Боливуд, само че и приказни и ефирни тоалети в черно и бяло, обсипани с украшения. При аксесоарите безспорно се открояваха перлите, носени към врата, без значение дали моделът дефилираше с ежедневна бяла жилетка или тъкана копринена риза.

Разбира се, не липсваха и звезди, измежду които бяха Летисия Каста, Камий Котен, Дева Касел, Кара Делевин, Карли Клос, Жан Дамас, Джеси Бъкли, Наоми Аки и доста други.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Dior Official (@dior)

 
10 същински места, въодушевили приказните декори на " Дисни "

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР