След серия неуспешни опити от страна на местната власт да

...
След серия неуспешни опити от страна на местната власт да
Коментари Харесай

Етнически лидер в Пловдив: Бутат ми палата! Откраднаха ми 1,5 кг. злато и 17 000 евро! Кметът: Глупости!

След серия несполучливи опити от страна на локалната власт да отстрани противозаконната къща на етническия водач в Пловдив Ашим Асан, това към този момент е реалност.

„ Събарят я от горната страна надолу “, заяви той пред „ 24 часа “. Твърди, че акцията почнала на 23-и, до момента в който бил в Германия да чества.

„ Със заповед на кмета на регион „ Централен “ Георги Стаменов са влезнали и са почнали да изнасят покъщнината ми. Всичко ми е изпочупено. Събаряли са я с климатиците и обзавеждането “, споделя Асан.

4-етажният му дворец е на ул. „ Бургас “ 1 в Аджисан махала. От 2016 година локалната власт прави опити да я отстрани, последният път беше през май т.г., само че тогава не съумя, тъй като синът на Асан провежда обсада.

„ Влезли са в петък сутринта, разрушили са блиндираната ми врата и са почнали да изнасят мебелировка. Имам камери и всичко видях. Още същата вечер взех аероплан и се прибрах от Германия. Взеха ми златото, което беше към 1,5 кг и 17 000 евро. 3000 от тях бяха в джоба на сакото ми, а други 14 000 – в шкафа в хола. Няма списък, няма нищо. Изнесли са всичко “, твърди Ашим Асан. Адвокатите му се заели със случая.

Етническият водач изясни, че имало висящи каузи в съда за парцела му и 5-годишната отминалост на кметската заповед била изтекла.

„ Акцията по събарянето стартира преди дни. Къщата е противозаконна. Заповедта за срутване е доказана от Пловдивския административен съд и от Върховен административен съд “, изясни пред „ 24 часа “ кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов. Той напомни, че към Асан е имало покана за непринудено осъществяване, само че той не го е сторил. Атакувал е в съда кметската заповед, само че магистратите са отхвърлили жалбата му.

„ Споровете се точиха 3-4 години. По време на пандемията прекратихме акцията, тъй като не беше подходящо “, напомни Стаменов.

Кметът увери, че цялата мебелировка е разказана движимост по движимост, снимана е с видео, с цел да няма спекулации и закарана на склад. „ Във всеки един миг, в който му е комфортно, може да пристигна и да си я прибере “, добави Стаменов.

Той назова цялостни нелепости изказванията на Ашим Асан, че са му изнесли златото и въпросните 17 000 евра.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР