След седмици несигурност Черна гора осъмна с ново правителство. Тази сутрин

...
След седмици несигурност Черна гора осъмна с ново правителство.
Тази сутрин
Коментари Харесай

След седмици несигурност Черна гора осъмна с ново правителство

След седмици неустановеност Черна гора осъмна с ново държавно управление.

Тази заран членовете на Народното събрание на Черна гора избраха държавното управление на страната.

Общо 66 депутати гласоподаваха за избора на новото държавно управление, 44-то подред

От тях 46 бяха “за ”, 19 бяха “против ”, а един се въздържа, оповестява кореспондент на N1 от Подгорица.


Министър-председател е водачът на Движение “Европа в този момент ” (ПЕС) Милойко Спаич

Министър-председателят Милойко Спаич постави клетва с думите:  “Отбелязахме всички рецензии и ще отговорим навреме на всички тях. Ако е имало остри думи и неуместни усмивки, аз съм човек, който подхожда към нещата по положителен метод ”.

 След седмици неустановеност Черна гора осъмна с ново държавно управление Снимки: БГНЕС

Депутатът от Демократичната партия на социалистите (ДПС) Даниел Живкович съобщи, че са позволили неточности, до момента в който са били на власт.

“Ще платим избрана цена за тези неточности, само че това, което се случва през днешния ден, не си мислете, че няма да се върне ”, сподели той в заключителните си думи. И заключи, че държавното управление няма да издържи дълго, тъй като е построено на неприятни основи.

Заседанието, което стартира към 23:30 ч. и продължи до 7:00 часа на третия ден, беше белязано от изострен спор сред някогашния министър-председател Дритан Абазович и новия министър-председател Милойко Спаич.

Гръбнакът на държавното управление ще бъде Движение “Европа в този момент ”

В него ще влязат още Демократична Черна гора на Алеке Бечич и Социалистическата национална партия (СНП) на Владимир Йокович. Ще влязат и две обединения на албанското малцинство – Албански конгрес и Албански алианс.

Правителството ще бъде подкрепено в Народното събрание от някогашните членове на просръбския Демократичен фронт, Нова сръбска народна власт на Мандич и Демократичната национална партия на Милан Кнежевич. Те в подмяна, дружно с ръководителя на Народното събрание, ще получат 40% от постовете “в дълбочина ” и част от посланическите места.

Бившите членове на Демократичния фронт (ДФ) станаха част от новото мандатно държавно управление на Черна гора. Това стана макар съпротивата на Съединените американски щати и Европейския съюз.

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР