След САЩ и Великобритания също подкрепи България за действията ѝ

...
След САЩ и Великобритания също подкрепи България за действията ѝ
Коментари Харесай

Силно рамо. UK зад нас срещу шпионите

След Съединени американски щати и Англия също поддържа България за дейностите ѝ в границите на шпионския скандал, при който стана ясно, че високопоставени страни чиновници са изнасяли секретни данни, свързани с НАТО, в интерес на Русия.

В Туитър английският външен министър Доминик Рааб написа: " Англия поддържа България против зловредната активност на Русия, която цели да подкопае суверенитета на нашия съдружник в НАТО. Напълно заставаме зад българските старания да разбият предполагаем шпионски кръг и в това, че страната е подхванала работи за прекратяване на злонамерените дейности на Русия на нейна територия ".

По-рано взаимност към София пристигна и от Вашингтон. Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс написа в Туитър: " България е другар, съдружник на НАТО и сътрудник. Внимателно следим българското следствие на хипотетична съветска шпионска група. Съединени американски щати изрично поддържат суверенитета на България и се опълчват на тези злонамерени действия на нейна територия ".

Посолството на Русия у нас пък реагира с пост в формалната си страница във Facebook, който гласи: " В изискванията на усложняване на интернационалната конюнктура са явни " непрестанни " опити да се забие чеп в руско-българския разговор и за следващ път да се демонизира нашата страна ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР