След репортаж Районна прокуратура в Ямбол се самосезира по случая

...
След репортаж Районна прокуратура в Ямбол се самосезира по случая
Коментари Харесай

След боя на болно дете с колан: Прокуратурата се самосезира, ще разследва кмета на ямболското село Иречеково

След репортаж Районна прокуратура в Ямбол се самосезира по случая за битото 13-годишно момиче от ямболското с. Иречеково. По роман на бащата на детето то е пребито с колан от кмета на селото Николай Генов.

Детето има наследствено заболяване, от което преди години си отива майка й. Димитър самичък се грижи за момичето, макар че не ѝ е роден татко. Боят ускорява недоволствата, което е записано и в здравно удостоверение от правосъден доктор. Момичето е признато в пловдивска болница, далакът й е изваден.

„ А не, не съм го блъснал, това е другата страна, че съм блъснал дете. Значи, в случай че познавате детето този диалог ще е непотребен да се води, това не е дете, а жив урод, знаете ли, не приказвам физически по какъв начин наподобява, а за възпитанието, просто е … “, сподели пред bTV Генов.

Според бащата след побоя кметът се опитал да прикрие случая и заплашил очевидците.

„ По случая е разпоредена инспекция, която би трябвало да бъде осъществена от полицейски чиновници от РУ-Стралджа. По нея следва да бъдат открити всички лица, имащи връзки по визирания в репортажа случай и да бъдат взети сведения от тях. Трябва да бъде открито породени ли са били телесни увреждания и какви. При съществуване на медицински документи за такива пострадвания същите би трябвало да бъдат приобщени към инспекцията “, прецизираха от прокуратурата.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР