След разпореждане на Министерския съвет започнаха проверки по хранителните магазини

...
След разпореждане на Министерския съвет започнаха проверки по хранителните магазини
Коментари Харесай

КЗП: Търговците изкуствено завишават цените

След предписание на Министерския съвет започнаха инспекции по питателните магазини против изкуственото завишаване на цените. Основната цел е да се ревизира съблюдават ли се оповестените промоционални цени на някои артикули и дали съзнателно на са били оскъпени преди този момент.

" От 15 февруари КЗП в съгласуваност с БАБХ и Национална агенция за приходите започнахме широкомащабна акция по отношение на използването на нелоялни търговски практики от страна на търговците. Акцентът е върху питателните вериги, за попречване изкуственото завишаване на цените. Кампанията обгръща територията на цялата страна. Проверките към този момент са на доста ранен етап, не може да се направи систематизирана информация. За страдание, се следи наклонност, че съвсем няма тестван обект, в който да няма установено нарушаване ", съобщи Ангел Джалев от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) в студиото на телевизия On Air.

Те ревизират всяка една информация, която може да заблуди потребителите и ги кара да купуват артикули, които другояче не биха купили, в случай че знаеха действителните им качества и стойности.

" Следим промоциите, грамажите... Получаваме сигнали от страна на потребителите. Това е във връзка тъкмо с тези промоции, които действително не съществуват и за които нашият състав на комисията е обърнал особено внимание. Това е главен проблем на пазара, който води до едно изкуствено завишаване на цените. Едно от най-често срещаните нарушавания от страна на търговците е грамажът, също по този начин цените и несъществуващите промоции ", сподели още Джалев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР