След разпадането на Съветския съюз Русия първоначално прие западните правни

...
След разпадането на Съветския съюз Русия първоначално прие западните правни
Коментари Харесай

Влиянието на Близкият Изток в Русия

След разпадането на Съветския съюз Русия в началото одобри западните правни и бюрократични правила, най-вече от Европа.

Въпреки това обтегнатите връзки със Запада след нахлуването в Украйна накараха Русия да потърси различни съюзи, като Близкият изток се очерта като основен път.

Значението на Близкия изток в съветската политика и стопанска система набъбна след спора в Украйна. Търговията с района процъфтява, основават се нови транспортни направления към Русия, а забележителен брой руснаци, разселени от спора, се преселват там, което трансформира динамичността на въздействие.

Търговските и икономическите връзки с Турция се разшириха доста, като през 2022 година надвишиха $60 милиарда, трансформирайки Турция във втория по величина търговски сътрудник след Китай. Турция се трансформира в основен фактор в разнообразни браншове, в това число въздушния превоз и вноса на високотехнологични артикули.

Иран изигра решаваща роля като боен съдружник по време на спора в Украйна, като доставяше на Русия главно военно съоръжение. Обединените арабски емирства също означиха значително повишаване на смисъла си, като през 2022 година демонстрираха 68% нарастване на комерсиалния оборот до $9 милиарда.

Москва координира тактиките си за експорт на нефт и методите към споровете в Близкия изток със Саудитска Арабия. Руските войски не престават да работят в Сирия, където се намира единствената съветска военна база отвън някогашния Съветски съюз.

Ключови планове, в това число транспортният кулоар Север-Юг и плануваният газов хъб в Турция, акцентират стратегическите вложения на Русия в района. Забележително е, че в Близкия изток понастоящем живее разрастваща се съветска диаспора, като Турция и ОАЕ са измежду главните дестинации за пренасяне след войната.

Притокът на съветски жители в тези страни, увеличението на туризма и основаването на съветски компании способстват за икономическото значение на района. Тази миграция оказва въздействие и върху отразяването на споровете в Близкия изток в съветските медии, които се придържат повече към ислямските страни и водят до непредвидени последствия като антиизраелски демонстрации в съветския Северен Кавказ.

Освен това двугодишният ислямски банков опит в Русия, въпреки и със алегорично значение, поражда стопански подозрения. Тази смяна в ориентацията предизвиква по-тесните връзки сред съветските публични лица и Близкия изток, което оказва въздействие върху разнообразни държавни институции.

Успоредно с това ползата на Русия към властническата рационализация на Близкия изток, тактиките за наказания и обичайните полезности допуска изместване на фокуса от европейските модели. Близкият изток се трансформира в източник на ентусиазъм за прозрения по отношение на фамилията, религията и функциите на половете, изключително при възходящото мюсюлманско наличие в Русия.

Тази наклонност също по този начин пренасочва бизнеса и кариерата към района, като се чака внезапно увеличение на съветските студенти, учещи Близкия изток, макар опасенията за авторитаризъм в двата района, които заплашват университетските среди.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР