След разкриването на бруталното убийство на 33-годишния Петър Валериев от

...
След разкриването на бруталното убийство на 33-годишния Петър Валериев от
Коментари Харесай

Брутално убийство в Бургас разкри знаков грабеж в The Mall-София

След разкриването на бруталното ликвидиране на 33-годишния Петър Валериев от бургаския кв. Черно море са открити същинските причинители на знаков въоръжен обир, който бе в отрицателния лист на Министерство на вътрешните работи от три години.

Става въпрос за обира на инкасов автомобил в подземния паркинг на “The mall” в София, написа "Флагман ".

На 22 февруари 2016 година рисков тандем приготвя и осъществя идващия си сполучлив удар, в който са включени още двама мъже. Бял лек автомобил „ Шкода” паркира на минус 2 равнище в подземния паркинг на “The mall” на „ Цариградско шосе” в столицата. От него излизат четирима въоръжени мъже с маски.

Те се качват на горното равнище, където в този миг се намира инкасов автомобил, цялостен с пари. Обирджиите са стреляли с автомат Калашников по бронираната кола. Отмъкват 100 хиляди лв.. Шокиращото закононарушение е осъществено към 10:40 часа пред десетки клиенти на комерсиалния център. По-късно бялата Шкода е открита захвърлена край околните жилищни блокове.

Така двата крупни обира са разплетени, когато ДНК експертиза от натрупа Петър Валериев демонстрира, че е имал присъединяване и в двата грабежа. Със залавянето на шуменеца Иван Петров, на 32 година, е назначена втора експертиза, която го уличава в присъединяване в закононарушенията през 2015 г. в Айтос и през 2016 година в “The mall”.
 Застреляният през ноември м.г. като куче от колегата си Петър Валериев, бе открит инцидентно от семейство, разхождащо се край езерото „ Вая”, наоколо до ТЕЦ-а на Бургас
Оръжието е същият автомат „ Калашников”, с който Петров е прострелял в сърцето бургазлията. Въпреки че двамата разполагали с задоволително пари от грабежите, Петър Валериев живеел оскъдно, постоянно желал заеми от другари. Причината, заради която е погубен е следващата му молба да получи заем от 50 хил.лв. Скарали се, тъй като бургазлията почнал да го плаши, че ще пропее за обирите.
 С този автомат са осъществени двата грабежа, в които взе участие Валериев, с него е екзекутиран и самият той
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР