След публичното изслушване, Комитетът на Камарата на представителите на Конгреса

...
След публичното изслушване, Комитетът на Камарата на представителите на Конгреса
Коментари Харесай

Грешката е моя, извинявам се - публикуваха показанията на Зукърбърг пред Конгреса на САЩ

След общественото чуване, Комитетът на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати разгласява показанията на създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг във връзка на приключването на потребителски данни от обществената мрежа.
В документа най-подробно се разказва освен абсурдът с аналитичната компания Cambridge Analytica, само че и историята с хипотетичната интервенция на Русия в изборите за президент на Съединени американски щати.

Показанията бяха дадени на 10 април; ще има чуване и на 11 април. Зукърбърг призна своята персонална виновност за това, че обществената мрежа може да бъде употребена за разпространение на подправена информация, за разпалване на ненавист, за външна интервенция в изборите за президент на Съединени американски щати и за нелегално приемане персоналните данни на потребителите.

В документа са изброени и ограниченията, които Фейсбук към този момент е подхванала за попречване на възникването на сходни обстановки в бъдеще. Това е комплект от ограничения за една по-строга политика на обществената мрежа по отношение на разкриването на потребителските данни, до които непознатите компании могат да получат достъп. Въведени са спомагателни ограничения за отбрана, като да вземем за пример наложителното приемане на позволение за приемането на каквато и да е информация и автоматизираното блокиране на достъпа, в случай че съответното приложение не се е употребило повече от три месеца. Освен това, Фейсбук даде обещание да ревизира всички приложения и че ще продължи да работи върху подобряването на контрола на данните.

Относно хипотетичната интервенция на Русия в американските избори, Фейсбук съобщи, че е разкрила към 470 акаунта и страници, свързани с „Агенцията за интернет изследвания“, известна и като „Фабриката за тролове“. Според данните от вътрешното следствие, от месец януари 2015 до месец август 2017 година въпросната „фабрика“ е разгласила в обществената мрежа над 80 000 поста, показани на 29 милиона души.

От 2016 година Фейсбук е подобрила логаритмите за попречване на задграничната интервенция в изборите и за блокиране на подправените вести. По време на предизборната акция във Франция предходната година са разкрити и блокирани над 30 000 подправени акаунта. Освен това, предходната седмица Фейсбук заяви, че е блокирала над 270 страници, принадлежащи на „Фабриката за тролове“.

„Ние не разбирахме до край своята отговорност и това бе огромна неточност. Това е моя неточност и се оправдавам. Аз основах Фейсбук, аз ръководя тази обществена мрежа и аз нося отговорността за всичко, което се случва в нея“ – съобщи Зукърбърг.

Накрая Зукърбърг сподели, че обединяването и доближаването на хората от целия свят постоянно е било и ще си остане основната обществена задача и приоритет на компанията. Той даде обещание, че това няма да се промени, до момента в който той е отпред на Фейсбук.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР