След проведено днес, 29.09.2020 г, разпоредително заседание Специализираният наказателен съд

...
След проведено днес, 29.09.2020 г, разпоредително заседание Специализираният наказателен съд
Коментари Харесай

Съдът насрочи в открито заседание делото срещу бившия председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев

След извършено през днешния ден, 29.09.2020 г, разпоредително съвещание Специализираният углавен съд дефинира, че няма съображение за преустановяване или прекъсване на наказателното произвеждане против някогашния ръководител на Държавната комисия за енергийно и водно контролиране А.С., упрекнат през юни 2017 година от Софийската градска прокуратура за длъжностно закононарушение (по член 282 от НК). По делото е планувано намерено правосъдно съвещание за 28 октомври 2020 година

А.С. е притеглен към наказателна отговорност за това, че през 2011 година, в качеството си на длъжностно лице, за да аргументи щета на „ Овъргаз Инк. “ АД, не внесъл за разглеждане от комисията тъжба против безмълвен отвод на „ Булгартрансгаз “ ЕАД да допусне „ Овъргаз Инк. “ АД да навлезе на пазара на природен газ непосредствено, без ходатайство на територията на Република България и да доставя природен газ на по-конкурентни цени.

Според обвиняването от действието са могли да настъпят немаловажни последствия – дестабилизиране на газовия пазар посредством опазване на монопола на „ Булгартрансгаз “ ЕАД в кратковременен проект, както и риск от налагане на наказания на Република България от Европейската комисия.

На идното съвещание ще бъдат призовани за разпит четирима очевидци, оповестиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР