След приключването на търговете на борсата NASDAQ на 19 октомври,

...
След приключването на търговете на борсата NASDAQ на 19 октомври,
Коментари Харесай

Капитализацията на Microsoft за първи път от 17 години превиши $600 милиарда

След приключването на търговете на борсата NASDAQ на 19 октомври, цената на акциите на Microsoft скочи с 0,4% и една акция доближи рекордната цена от $77,91. В резултат от това повишаване, пазарната цена на софтуерния колос за първи път от 2000 година надвиши $600 милиарда. След затварянето на борсата, растежът на акциите продължи.

MarketWatch означи, че за финален път капитализацията на Microsoft е надвишила $600 милиарда през далечната 2000 година, малко преди да гръмне дотком балонът. Сегашният растеж, съгласно аналитиците, се дължи на огромните триумфи на корпорацията на пазара на облачните услуги.

От началото на тази година цената на акциите на Microsoft се е покачила с 25,4%. Към сегашен ден софтуерният колос е в челната тройка на най-скъпите компании в света, отстъпвайки единствено на Alphabet ($690 милиарда) и Apple ($800 милиарда).

Microsoft бе учредена през 1975 година от Бил Гейтс и Пол Алън. От края на 1970-те години се занимава с създаването на операционни системи за лични компютри. Една от първите операционни системи бе MS-DOS, в която се работеше от команден ред. След това се появи операционната система Windows, която промени целия свят.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР