След прекарана пневмония 46-годишен мъж от бургаското село Брястовец губи

...
След прекарана пневмония 46-годишен мъж от бургаското село Брястовец губи
Коментари Харесай

Бургазлии помагат на мъж, изгубил двата си крака, да се върне към живота

След прекарана пневмония 46-годишен мъж от бургаското село Брястовец губи и двата си крайници. Добри хора му оказват помощ да стартира живота си изначало.

Ахмед Шабан се среща със Станислав Тенев след апел за помощ, насочен в групата „ Шофьори Бургас”. Членовете ѝ постоянно оказват помощ в благотворителни дела.

„ Когато му ампутираха крайници, по същото време ампутираха крайници и на моя брачен партньор и от този момент станахме близки, започнахме да му оказваме помощ с каквото можем”, уточни Илияна Димитрова. „ Решихме да му купим количка, да му създадем подарък, да може да излиза и той, да е измежду хората”, изясни Николай Димитров.

„ Събрахме се, взехме решение какво ще вършим, всеки даде колкото може”, добави Станислав Тенев.

„ Много ми е комфортно, с нея се разхождам, отивам до кухнята да се храня”, показва Ахмед. Съпругата му Бедрие също удостоверява какъв брой е удовлетворен.

--> „ Още същия ден се качи и излезе щастлив, отиде да купува самун от магазина. Да са живи и здрави хората, които ни помогнаха, количката му е приятел на него”, съобщи тя.

Добри хора слагат рампи до кухнята и на външната врата. Голяма част от къщата обаче остава недостъпна за Ахмед. Мъжът не може да употребява и банята, която незабавно се нуждае от ремонт.

Ахмед е с 200 лв. пенсия, а брачната половинка му няма постоянна работа. Докато излезе новото ТЕЛК решение, фамилията остава и без инвалидната пенсия на Ахмед.

Това постанова фамилията непрекъснато да взема заеми. Въпреки тежкото си състояние и за момент не се двоумят да приютят съседите си, останали без дом след пожар.

Съседите им към този момент са в общинско жилище, а Станислав и Илияна приготвят идната акция за Ахмед.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР