След пране кърпите ви често миришат? Може би не сте

...
След пране кърпите ви често миришат? Може би не сте
Коментари Харесай

Кърпите ви имат миризма на влага и мухъл? Ето как да се справите

След пране кърпите ви постоянно миришат? Може би не сте ги изсушили вярно. Но не бързайте да ги изхвърляте. Има елементарен метод, посредством който вашите кърпи още веднъж ще станат като нови.
Вероятно опитните домакини са изправени пред казуса с неприятната миризма на кърпите. Понякога хавлията мирише на влага и на плесен. Откъде се получава това злощастие, не ви излиза наяве: сменяте кърпите постоянно, сушите ги на пресен въздух, пералнята ви е нова…
Да се отървете от миризмата, не оказва помощ даже 3-часовото пране с омекотител! Но помощта идва с комфортни подръчни средства. Те ще вземат решение казуса бързо и елементарно!
Ще ви трябват:
0,25 супени лъжици естествен оцет;
0,25 супени лъжици сода;
омекотител за облекла.
Подготовка:
Поставете кърпите в пералната машина (този способ не е подобаващ за цветни изделия). След това прибавете сода и изперете на висока температура. Не изваждайте кърпите след пране.
Изсипете оцета в барабана на пералнята и прибавете малко омекотител за облекла. Изперете още веднъж в същия режим.
 Спасение за дамите: Как да предотвратите появяването на прахуляк в къщата Спасение за дамите: Как да предотвратите появяването на прахуляк в къщата
Има отличен трик за реализиране на безупречно чист дом, който не събира толкоз доста прахуляк. Намажете повърхността с тази примес и резултат...
Изсушете добре. Най-добре е да извършите това в специфична сушилня. Тя изсушава кърпите доста бързо. След това те ще станат доста меки. Ако нямате такова устройство, ги изсушете на чист въздух. Сушенето в банята не се предлага.
Авторите на този способ настояват, че той работи в 9 от 10 случая. Ако миризмата остане, би трябвало да извършите процедурата още веднъж. Тогава несъмнено ще получите добър резултат!
Ето по какъв начин можете да премахнете мухъла и миризмата на влага от вашите кърпи!
Между другото, не забравяйте да почистите пералнята. Експертите предлагат да изливате в нея 200 грама лимонена киселина два пъти годишно, да изберете естествена стратегия за пране при температура от 90 градуса, по-късно да я пуснете. Така вашата техника ще ви служи дълго време и няма да се скапе.
Споделете публикацията с приятелите си. Информацията по никакъв начин не е комплицирана, а и ще се радват, че се грижите за тях!

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР