След повече от четвърт век пауза двама сънародници завършиха годината

...
След повече от четвърт век пауза двама сънародници завършиха годината
Коментари Харесай

За първи път през XXI век: двама сънародници оглавяват мъжкия тенис

След повече от четвърт век пауза двама сънародници приключиха годината под №1 и №2 в професионалния тенис. В оповестената на 5 декември от АТР крайна класация за 2022 година водач е Карлос Алкарас, а втори е Рафаел Надал, с което двамата испанци се трансфораха в първите представители на една и съща нация на върха в класацията след американците Пийт Сампрас и Майкъл Ченг през 1996 година

Заедно с това Алкарас и Надал сложиха още редица върхове в мъжкия тенис. 19-годишният Карлитос е първият младеж и най-младият водач в годишната класация във всичките ѝ 50 издания. 36-годишният Рафа пък е най-възрастният, който завършва сезона в Топ 2.

Също по този начин Надал финишира в Топ 10 за 18-а поредна година, с което усилва личния си връх. И изравнява върха на Роджър Федерер по сбор зимувания в Топ 10 - именитият швейцарец също има 18.

Алкарас е първият тенисист, друг от Надал, Федерер, Новак Джокович и Анди Мъри, който приключва сезона под №1, след Анди Родик през 2003 година Испанският феномен обаче прави най-големия скок в историята, изкачвайки се от №32 в края на 2021 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР