След повече от 10 години отсъствие женският волейбол в Локомотив

...
След повече от 10 години отсъствие женският волейбол в Локомотив
Коментари Харесай

Локомотив с нови амбиции и дългосрочни цели

След повече от 10 години неявяване женският волейбол в Локомотив се завърна. През тази година клубът от квартала „ Надежда “ подаде поръчка за НВЛ-жени, като ще бъде един от 8-те участника за идния сезон 2020/21. Треньор на отбора е Страхил Балов, с асистент Христина Атанасова. Изпълнителен шеф на клуба е Бригита Славова. Те, дружно с президента на ВК Локомотив Йордан Абаджиев, както и президентът на Общо събрание на колегиите Локомотив Даме Стойков дадоха конференция в Пресклуб „ България “ преди старта на шампионата. Основните цели са отборът да бъде конкурентноспособен на останалите тимове в женското състезание, и слагане на начало на един дълготраен план.

Според Даме Стойков , президент на Общо събрание на колегиите Локомотив София, предисторията на завръщането на волейбола датира от преди 8-9 години, с новото начало на целия комплекс на стадион Локомотив.

„ Новото начало за Семеен кодекс Локомотив стартира преди 8-9 годни, когато станах ръководител. Стадионът беше запечатан, всичко беше и заключено от институциите. Новото начало пристигна с поправки на спортната база – стадиона и залите, а най-важното бе да възстановим спортното учебно заведение. Също по този начин обновихме и управление на някои от клубовете. Естествено след 5-6 години твърдоглав труд, идват резултатите. Бригита Славова се беше откъснала, върнахме я във ВК Локомотив и тя се оправи ослепително. “

„ Сега волейболът е измежду водещите спортове в Локомотив, множеството деца са наши, артикул на спортното учебно заведение. От идващия сезон ще гледаме към по-призови места женското волейболно състезание. Всички с общи старания развиваме волейбола в Локомотив. “



Президентът на ВК Локомотив Йордан Абаджиев съобщи, че инцидентно е попаднал във волейбола, само че децата са го завладели и на драго сърце е почнал да оказва помощ с каквото може.

„ Моята история е доста забавна, инцидентно станах президент на клуба. Аз съм един от притежателите на мебелна къща „ Нидо “. Преди години започнахме да оказваме помощ с принадлежности - топки, мрежи и други. В един миг пристигна това ненадейно предложение да стана президент на клуба. Не съм бил професионален състезател, само че тогава, като влязох в залата – децата ме сграбчиха. Бизнесът вървеше доста повече и започнахме да оказваме помощ. След това имахме застой и помагахме алегорично. Надявам се от тази година да се върнем по-активно като спонсор. Отделно диря мои познати в бизнес средите, да оказват помощ кой с каквото може. Наскоро видях женския тим и доста съм впечатлен. "



В моето семейство сме по рисковите спортове, т.е. напълно инцидентно обвързах живота си с волейбола, несъмнено доста ми харесва. Имам три дъщери, за жалост никоя от тях не играе волейбол. Но одобрявам деца, уверен съм, че децата би трябвало да спортуват, тъй като спортът ги развива. “

„ Ако тимът стартира да играе добре, да има резултати, несъмнено самият интерес на спонсорите ще се усили. За страдание женския волейбол не е толкоз известен. Всичко е право съразмерно, колкото повече резултати, толкоз повече стартира да се шуми и желанието за финансиране се усилва.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР