След постигането на споразумение на конференцията на ООН за климата

...
След постигането на споразумение на конференцията на ООН за климата
Коментари Харесай

Грета Тунберг: КОП26 се сведе до празни приказки

След постигането на съглашение на конференцията на Организация на обединените нации за климата в Глазгоу шведската активистка за битка с климатичните промени Грета Тунберг съобщи, че конференцията се е свела до празни приказки, съобщи Франс прес.

" Истинската работа продължава отвън тези зали. И ние в никакъв случай няма да се откажем ", съобщи в Туитър емблематичната фигура на придвижването " Петъци за бъдещето " след края на международната конференция за климата.

Няколко дни по-рано Тунберг предизвести, че съглашение, несъмнено като " дребни крачки в вярната посока ", " отбелязване на напредък " или по различен подобен метод ще значи загуба за идеята за битка с климатичните промени.

В изявление за Франс прес от средата на октомври Грета Тунберг още тогава изрази терзанията си, че макар тежкото положение на планетата КОП26 няма да докара до огромни промени.

Заключителното съглашение на КОП26, след две седмици на договаряния, бе признато през днешния ден и има за цел ускорение на битката с световното стопляне, без обаче да съдържа гаранции за въздържане на стоплянето до 1.5 градуса по Целзий, нито да обръща внимание на молбите за помощ на бедните страни, отбелязва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР