След посещението си в Прищина специалният пратеник на ЕС за

...
След посещението си в Прищина специалният пратеник на ЕС за
Коментари Харесай

Вучич-Лайчак: Открита и приятелска среща

След визитата си в Прищина специфичният делегат на Европейски Съюз за разговора Мирослав Лайчак отпътува за Белград, където се срещна със сръбския президент Александър Вучич. Все още не е известно какво са разискали, съобщи КосСев.

Засега единствено Александър Вучич е съобщил за срещата в Instagram, а публично известие, въпреки и оповестено, не е направено.

Сръбският президент съобщи, че са имали " открита и другарска среща ".

" Когато споделям " открита ", в действителност имам поради това. Всички вие ме разбрахте. Да живее Сърбия! ", съобщи Вучич в къс пост в Instagram.

Специалният делегат на Европейски Съюз дойде в Белград от Прищина, където се срещна с косовския министър председател Албин Курти, с който разиска европейското предложение.

Той повтори апела си за осъществяване на всичко, което към този момент е контрактувано. Също по този начин той удостовери, че Курти го е уведомил за изискванията за основаване на Общност на сръбските общини и че му е предал позицията на Европейски Съюз по този въпрос.

Веднага след Лайчак Курти също разгласи, че приема европейското предложение за нормализиране на връзките.

Двамата разискаха и провеждането на политическа среща на високо ниво, само че нито Курти, нито Лайчак прецизираха по кое време би могла да се състои тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР