След посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Белия дом

...
След посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Белия дом
Коментари Харесай

След Вашингтон: Зеленски отива на среща на върха ЕС-Украйна?

След визитата на украинския президент Володимир Зеленски в Белия дом и Конгреса, което даде поръчка за тълкувания, че Съединени американски щати ще непоколебимо даподкрепяУкрайна, в този момент Европейски Съюз се пробва да предприеме сходна стъпка.



Снимка: БГНЕС

Председателите на Европейския съвет и Европейската комисия, Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, насрочиха среща съсЗеленски на 3 февруари. Мястото на срещата още не е несъмнено, предава Ройтерс.

Има съществуваща покана към Зеленски да посети Брюксел, само че това не значи, че срещата на върха ще се организира в белгийската столица.

Емоционална тирада пред Конгресана Съединени американски щати

След експлоадирането на войната на 24 февруари Зеленски постоянно се появяваше посредством видео връзка на срещите на върха на Европейски Съюз. В сряда украинският президент се срещна с американския президент Джо Байдън във Вашингтон, като това бе първото му публично пътешестване в чужбина след експлоадирането на войната. Зеленски изнесе прочувствена тирада пред Конгреса на Съединени американски щати.

„ Украйна в никакъв случай не е желала от американските бойци да се бият на наше място, на наша земя. Уверявам ви, че украинските бойци могат съвършено да ръководят американските танкове и самолети.Доставената досега артилерия не е задоволителна. Вашите пари не са щедрост, те са инвестиция в световната сигурност и народна власт, с които се оправяме по високо виновен метод. Украйна в никакъв случай няма да се съобщи “, съобщи украинският президент вдесетминутната си тирада, която неведнъж бе прекъсвана от аплодисментите на депутатите в Конгреса на Съединени американски щати.



Снимка: БГНЕС

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР