След поредица от консултации с европейски служители Google се съгласи

...
След поредица от консултации с европейски служители Google се съгласи
Коментари Харесай

ЕС принуждава Google да бъде по-прозрачна

След поредност от съвещания с европейски чиновници Гугъл се съгласи да обясни в детайли спомагателна информация за своите услуги, в това число за Гугъл Store, Гугъл Play, Гугъл Hotels и Гугъл Flights. Тези ограничения ще оказват помощ на потребителите да вършат осведомен избор при поръчване на артикули и услуги.

Платформите Гугъл Flights и Гугъл Hotels ще вършат ясно разграничаване сред услугите, предлагани от самата Гугъл, и услугите на други компании, които Гугъл показва като медиатор. Потребителите ще знаят тъкмо къде са показани действителните отстъпки и къде цените са показани за информация и може да не дават отговор на действителността. Компанията ще уточни, че отзивите в Гугъл Hotels не се преглеждат от администрацията, а услугата ще има същото равнище на бистрота като сходни платформи - Booking.com и Expedia.
-->
Магазинът на Гугъл ще даде на потребителите повече информация за разноските за доставка, опциите за връщане и съществуването на благоприятни условия за подмяна или ремонт, в случай че има такива. На потребителите ще бъде обяснено по какъв начин да отварят елементи от магазина за приложения на Гугъл Play за други страни - това е изключително значимо за Европейски Съюз, чиито поданици ще имат достъп до същото наличие. Преди това Гугъл съобщи, че потребителите ще могат да трансформират района в Гугъл Play един път годишно, само че Европейски Съюз възрази, че това опонира на законите на района.

Компанията се съгласи да ограничи правото си едностранно да анулира поръчки или да трансформира цените в Гугъл Store и също по този начин даде на европейските чиновници специфичен имейл адрес, на който да се свързват с тях за унищожаване на нелегално наличие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР