След половин година бездействие Столична община реши да се намеси

...
След половин година бездействие Столична община реши да се намеси
Коментари Харесай

Общината ще ремонтира пропадналия от 6 месеца, заради изкоп, булевард в Студентски град

След половин година безучастие Столична община реши да се намеси в проблема със затвореното платно на бул. “8-ми декември” поради ров за предстоящ небостъргач, който докара свлачища, засегнали и булеварда. София ще заплати ремонта на повреденото платно и за подсилване на изкопа, след което ще си търси разноските по правосъден път, оповестиха в четвъртък от общината. Реакцията идва броени дни, откакто ДНСК алармира прокуратурата да стачкува издадените от основния проектант Здравко Здравков разрешителни за “строеж на изкоп” и.

Стартирало и нелегално строителство

Нова инспекция на Столична община е открила също по този начин, че на дъното на изкопа е излят бетон, положена е арматура за изтичане на фундаментна плоча и колони, за което няма утвърдени планове и позволение за градеж. “За осъщественото нелегално строителство Столична община сезира ДНСК”, се споделя още в известието на Столична община.

Собственици на терена са " МД Строй 07 " ЕООД и " МД Строй 3000 " ЕООД. Дружествата са благосъстоятелност на бизнесмена Цветомир Владимиров. Фирмата претендира, че виновност за проблемите с булеварда имат основният проектант на София и ДНСК, които им били одобрили плановете.

На 11 юни 2021 година ДНСК сезира ВАП с предложение да стачкува издадените от основния проектант на Следствен отдел към окръжна прокуратура позволения за градеж като оскъдни. ДНСК е открила, че няма законно издадено позволение за градеж на обекта, а вместо това е издадено позволения за осъществяване за ровове. " Разрешеното осъществяване на ровове не съставлява независим градеж по смисъла на Закон за устройство на територията. ", стимулират се от ДНСК.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР