След почти двугодишна раздяла Варна Лит“ – или най-цветният международен

...
След почти двугодишна раздяла Варна Лит“ – или най-цветният международен
Коментари Харесай

ВАРНА ЛИТ 2021 търси своите Герои сега!

 След съвсем двугодишна разлъка " Варна Лит “ – или най-цветният интернационален фестивал в България – се завръща със свежи сили и още по-вълнуващи и запаметяващи се срещи!

Платформата, която сплотява знакови международни и български имена с ярка диря в региона на литературата, публицистиката, образованието, театъра, киното, музиката и изобразителното изкуство, ще се организира в интервала 1-5 юни на разнообразни местоположения във Варна.

Преди да бъде оповестена цялата стратегия на фестивала, уредниците насочат своето литературно предизвикателство към учениците на Варна – книжовен конкурс на тематика " Герои в този момент “, в които могат да вземат участие деца и младежи от I до XII клас.

Възможни ли са героите през днешния ден? Къде да ги открием? Нужни ли са?

Кои са те, какви са – лица, за които се приказва и написа всеки ден, или непознати, скрити от обективите и светската шумотевица – всеки участник в състезанието може да опише техните истории в роман, есе, стихотворение или ария.

Срокът за изпращане на творбите е 23 май на [email protected] със заглавие " Герои в този момент “.

Най-вълнуващите истории ще бъдат прочетени пред аудитория от обичани артисти, музиканти и публицисти при започване на юни. Събитието ще бъде отразено в медийното пространство на цяла България. Авторите на селектираните произведения ще получат специфични дарове и опция за присъединяване в работилница по креативно писане с известен създател!

Програмата на " Варна Лит 2021 “ обгръща дневни и вечерни събития, на които ще бъде подчертано върху юбилея  " Варна – 100 години курортен град “. Предвидени са по традиция: креативен ателиета, извънкласни срещи, училищен книжовен конкурс, образуван към тематиката на фестивала, срещи за деца и възрастни в спорен формат с известни създатели, писателски, театрални и кино работилници.

Фестивалът се провежда с поддръжката на Общински Фонд " Култура “ на Община Варна, частни дарения и неправителствени организации, бизнес и други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР