След петия провален опит за избор на шеф на 48-ото

...
След петия провален опит за избор на шеф на 48-ото
Коментари Харесай

Натискат Вежди Рашидов да се върне в мача за шеф на НС

След петия провален опит за избор на началник на 48-ото Народно заседание, на продължаващия към този момент втори час председателски съвет натискат доайена измежду депутатите Вежди Рашидов да одобри наново номинацията на ГЕРБ-СДС да оглави Народното събрание.

Вчера Рашидов, който ръководи към този момент трети ден безплодните съвещания на Народното събрание, си направи прочувствен отказ, изправил на крайници цялата зала и разплакал доста от дамите в нея. Той невиждано обра овациите, в това число и на политическите си съперници с вълнуващите си думи за цената на човешкото име и за отговорността да разполагаш с власт. След което обави, че се отдръпва от конкуренцията за поста пръв сред равни.
-->
Днешното пето гласоподаване, по време на което на балотаж отидоха Йордан Цонев, препоръчан от Движение за права и свободи, и Кристиан Вигенин, повдигнат от Българска социалистическа партия, само че никой от тях не събра нужните 121 гаса обаче е обединило депутати от разнообразни политически сили, че Вежди Рашидов би трябвало да се върне в конкуренцията, като одобри номинацията за ръководител, защото се оказва единствения избираем. Още повече, че преди днешното гласоподаване Кристиан Вигени обави, че в случай че има и последващи, той повече няма да взе участие като претендент за ръководител.

Развръзката е в ръцете на Вежди Рашидов и готовността му още веднъж да бъде кандидатиран, настояват депутати, И допълват, че го убеждават да го направи, защото по този начин ще избави и парламентаризма, и страната, и самите тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР