След първоначалното решение за опрощаване на дълговете на вероизповеданията, днес

...
След първоначалното решение за опрощаване на дълговете на вероизповеданията, днес
Коментари Харесай

Цветанов: Държавата направи възможния компромис с дълговете на духовенствата

След първичното решение за опрощаване на задълженията на вероизповеданията, през днешния ден от ГЕРБ трансформираха позицията си и обявиха, че няма да има прошка на отговорностите, а те ще бъдат разсрочвени. Каква е повода за това и кой има интерес от опрощаване на задълженията - посетител по тематиката в " Още от деня " беше Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ.

По думите на Цветанов, решението за смяна е взето под въздействието на политическите реакции, а не на публичния напън и неодобрение.
Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Видяхме по какъв начин реагират политическите сили, обществото не е в чак такава настъпателност, каквато виждаме в политическите партии. Всички ние знаем каква е обстановката в Европа, по какъв начин се промени средата за сигурност и влязоха радикални течения. Точно по тази причина направихме по този начин, че да може фактически страната да заплаща заплатите на всичките тези духовни лица.
Държавата направи вероятния компромис, с цел да може този закон да стане факт. Действително подсигуряваме, че тези духовни лица ще си получават заплатите, които не са от външно финансиране. За огромно страдание, тази тематика се употребява за политически цели, добави Цветанов.

Той даде за образец протокол от 1998 година, подписан сред българската Дирекция за вероизповедания и нейния аналог в Турция. Тук написа, че българската дирекция би трябвало да спомага даренията да бъдат освободени от мита и всевъзможни други данъчни отговорности, аргументира се Цветанов.

На въпроса по какъв начин ще бъдат разсрочени отговорностите, той съобщи следното:
Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: От министерство на финансите желаеме да ни показват проект, с цел да може не по-късно от петък да представим своите оферти. Аз не мога да кажа какъв брой тъкмо дължи мюфтийството.
Всичко, обвързвано с вероизповеданията, е част от националната сигурност и в случай че някой не го схваща това, е проблем на този, който се изрича неопитен. Направихме този компромис, с цел да има консенсус с всички вероизповедания, които участваха в този разговор, безапелационен е водачът на ПГ на ГЕРБ.
Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Аз и Мустафа Карадайъ сме съвносители на плана за прошка, който направихме след диалог с министерството на финансите. Ние взехме това решение, с цел да може да се извърши функционалността на закона. Разговарял съм с всички политически сили като се изключи Българска социалистическа партия. Казват, че това е тематика на спор. В последна сметка, Народното събрание и пленарна зала ще решат. Ние ще внесем нашето предложение за разсрочване и ще го отстояваме. Държавата ще си събере тези милион и двеста хиляди лв., единствено че разсрочено.
Това е компромис в полза на страната, не приказваме за сделки и извиване на ръце, безапелационен е Цветанов.

Той добави, че без опозицията от ляво в Народното събрание се работи доста по-продуктивно. Според мен, Българска социалистическа партия би тежала доста повече в Народното събрание, тъй като това е естествения парламентарен живот, счита Цветанов.

Трябва да привикваме, че политическия живот на страната ще бъде разнообразие от партии и претенции, сподели в умозаключение водачът на ПГ на ГЕРБ.
 ГЕРБ се отхвърли от опрощаването на задълженията на мюфтийството ГЕРБ се отхвърли от опрощаването на задълженията на мюфтийството
Няма да има прошка на отговорностите на вероизповеданията, а разсрочване. Новината оповестиха шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР