След първите парламентарни избори през тази година - редовните на

...
След първите парламентарни избори през тази година - редовните на
Коментари Харесай

Следизборна анкета на "Капитал" - II: Политическото развитие е в подем, здравната криза остава загърбена

След първите парламентарни избори през тази година - постоянните на 4 април, " Капитал " се обърна към за упованията им какво ще последва за развиването на страната. Общото в оценките им за резултата от вота тогава беше, че той може да се одобри като положително начало на сложен път.

Осем месеца по-късно, след третите парламентарни избори, ги попитахме:

Какви заключения си направихте за обстановката в страната, откакто два Народното събрание не съумяха да излъчат постоянно правителство; С какво са свързани позитивните ви упования и с какво опасенията при сегашния опит за съставяне на съдружно ръководство.

Днес публикуваме първите две отзиви от второто издание на анкетата.
Реклама Политическото развиване на страната е в подемСимона Велева, лекар по конституционно право 1 . Политическото развиване на страната е в напредък. Създават се нови политически планове, които да отговорят на упованията на хората и да изпълнят техните претенции, като в същото време времето на месиите завърши. Това развиване обаче неизбежно е обвързвано със разтърсвания, наместване на пъзела и лишава време.Но точно по този начин действа парламентарната народна власт - другите партии, които отразяват другите ползи в обществото, ръководят посредством полемика и никоя група не може да реализира триумф, без поддръжката на останалите и консенсус. Надявам се това да е годината на научените конституционни уроци. 2. Надявам се да се сътвори коалиция, учредена на правила и хрумвания, а не на ползи. Има заплаха обаче тя да е прекомерно нестабилна и това да докара до опити за саботирането й както още преди да е почнала работа, по този начин и по-късно. България има потребност от устойчиво държавно управление с устойчива и дълготрайна политика. Но стабилността в никакъв случай не следва да бъде за сметка на публичния интерес. Успешното създаване на огромни разкази стана значим фактор Адриан Николов, стопански анализатор в Института за пазарна стопанска система 1. Голямото придвижване на гласоподавателите сред обособените партии в границите на три обособени парламентарни вота през 2011 година показват огромната волатилност както на желанията, по този начин и на партийната система като цяло . Разликата след есенните избори помоему е по-голямото предпочитание на " партиите на смяната " за влязат в разговор, с цел да бъде реализирано съдружно управление; на този стадий няма забележими " червени линии ", които никоя от тях не желае да пристъпи, макар че е доста евентуално такива да се появят в хода на договарянията за сформиране на държавното управление.Генералният извод от последните три избора е, че персоналната харизма на политическите водачи и сполучливото създаване на огромни разкази е най-важният фактор, който предопределя държанието на забележителен дял от гласоподавателите, а детайлите към промени и политики остават на назад във времето, по-скоро за експертната аудитория. 2. Положителното е, че в актуалната обстановка спирането на цикъла от избори и провалени парламенти наподобява по-вероятно спрямо тази от лятото. Основното ми безпокойство е, че и идващото ръководство няма да поеме по-смели стъпки в посока превъзмогване на здравната рецесия и ударение върху имунизационната акция, които са основни за намаляването на несигурността пред икономическото развиване на страната и риска от нови локдауни.В хода на акцията изглеждаше като че ли всички партии страняха от тематиките за ковид-19 и имунизациите в желанието си да не изгубят гласоподаватели , а точно ръководството на здравната рецесия ще е измежду главните провокации, пред които ще се изправи всеки един нов кабинет без значение от състава му. Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Анина Сантова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР