След падането на кабинета Петков,сега следва да се завърти и

...
След падането на кабинета Петков,сега следва да се завърти и
Коментари Харесай

Две дати за изборите! Ето ги

След рухването на кабинета " Петков ",сега следва да се завърти и конституционната рулетка, като основна роля има президентът Румен Радев.

Следват съвещания при президента, а след тях - връчването на проучвателните мандати. Първите два са на най-големите парламентарно показа партии, а третият мандат е по желание. Срок за това няма.

" В практиката и теорията се вкарва понятието т. нар " рационален период ". Нямаме формулировка и размер на рационалния период ", сподели конституционалистът Орлин Колев пред Bulgaria ON AIR.Ако и третият мандат бъде несполучлив, президентът би трябвало да назначи служебно държавно управление. Дотогава държавното управление в оставка продължава да извършва отговорностите си.

" Правителството даже и в оставката, каквото е сега, продължава да действа до избора на ново държавно управление от Народно събрание или до назначението на служебно от президента ", съобщи още Колев.А огромният въпрос е ще има ли избори.

" Колкото по-бързо отидем на избори, толкоз ще е по-малка цената, която ще платим за сегашната политическа рецесия. Управлявалите до момента няма по какъв начин да не платят цена за своето ръководство.

С тези митинги се пробват да минимизират вредите, които би трябвало да понесат ", акцентира политологът Румяна Коларова.Според специалистите идващото експертно държавно управление ще е на евроатлантическа база.

А всяка партия ще би трябвало да покаже различен тип политика и нови лица.По първични изчисления предсрочни избори може да има на 25 септември или 5 октомври.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР