След отказа на Държавната агенция за бежанците да даде закрила

...
След отказа на Държавната агенция за бежанците да даде закрила
Коментари Харесай

Съд отказа закрила на руснак, който не иска да убива украинци

След отхвърли на Държавната организация за бежанците да даде протекция на младия руснак Алекс Стоцки, преди дни Софийският административен съд е удостоверил това решение. Стоцки ще апелира и него.

" САС реши да ми откаже даването на право на интернационална отбрана. Съдът изцяло удостовери решението на Държавната организация за бежанците. Силно ме удиви цялостното припокриване и цитиране, 1:1, на първичното умозаключение на държавната организация за отвод ", описа Алекс Стоцки пред БНР.

" Отлично разбирам, че съм в ситуацията на молещ, а не на изискващ. В това състояние не е моя работа да подлагам на критика, само че смятам това решение за безусловно незаслужено и за тип нонсенс ", разяснява Стоцки.

Стоцки е имал опция да даде пред българските управляващи копие от призовката си от съветските управляващи за частичната готовност. В повиквателната няма дата, посочи той.

" Доколкото съм почтен човек, който нищо не желае да си измисля, аз можех да допиша случайна дата на този документ. Но аз предоставих това копие във типа, в който съм го получил на адреса си в Москва. "

Руският деятел против войната съобщи още, че съдът е пренебрегнал писмо в негова отбрана от правозащитната организация " Мемориал ".

" Нейното мнение беше подценено. В тази информация имаше напълно съответно упоменати действителни обстоятелства, заплашващи хора в Русия. "

Алекс Стоцки: Документът, който ми издаде Агенцията за бежанците, припомня руската изразителност
Според Стоцки не може да се приказва за народна власт и демократични институции в страна, " в която просто могат да те пребият с чук ", в която " изтезават политзатворници и съперници на войната ".

" Моят случай не е индивидуален, има и други хора, потърсили леговище, откакто са протестирали като самобитно опозиционно крило ", уточни още Алекс Стоцки.

" Трябва да се отдели усещането от България и това от българските служители. Аз съм доста признателен на българското общество, което ме поддържа, поддържа и украинците. Искрено се надявам, че всичко това ще приключи наред. "

Стоцки удостовери пред БНР, че ще апелира решението на Софийския административен съд пред последната инстанция. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР