След оплакванията на редица потребители от „християнската цензура“, Google забрани

...
След оплакванията на редица потребители от „християнската цензура“, Google забрани
Коментари Харесай

Google Assistant няма да отговаря на религиозни въпроси

След недоволствата на редица консуматори от „християнската цензура“, Гугъл забрани на своя виртуален асистент Гугъл Assistant да дава отговор освен на въпроси за Исус Христос, само че и за Мохамед, Буда и Станата. Интернет колосът зави, че повода за тази възбрана са отговорите, давани от Гугъл Assistant, оскърбяващи религиозните усеща на едната или другата страна.
Потребителите на Гугъл Assistant започнаха да се оплакват от гласовия асистент, който престана да дава отговори на въпросите за Исус Христос. Възмущението бе провокирано от това, че асистентът продължава да дава отговори по отношение на други религиозни фигури като Мохамед, Буда, Сатаната. група консуматори стигна до извода, че Гугъл цензурира Християнството.

Дани Съливан, който стартира работа в Гугъл като PR експерт в края на месец октомври, изясни случилото си с това, че Гугъл Assistant проучва интернет търсенето, с цел да не дава оскърбяващи религиозните усеща отговори.

„Причината заради която Гугъл Assistant не дава отговор на въпроси от вида „Кой е Исус Христос?“ няма нищо общо с неуважението. Просто някои отговори могат да бъдат счетени за пренебрежение или спам“.

В последна сметка Гугъл реши да филтрира отговорите, свързани с религията. Потребителите споделиха, че на религиозните въпроси Гугъл Assistant дава отговор с фразата: „Религията от време на време е сложна и аз към момента се уча“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР