След около 12 часа след блокирането на защитения месинджър Telegram

...
След около 12 часа след блокирането на защитения месинджър Telegram
Коментари Харесай

Telegram отново работи без никакви прокси и VPN

След към 12 часа след блокирането на предпазения месинджър Telegram от страна на съветските провайдъри и мобилнi оператори, приложението още веднъж стартира да работи без да се постанова потреблението на прокси сървъри и VPN услуги.
Тази нощ екипът на Павел Дуров, основателят на Telegram , показа възобновяване, което дава опция на съветските консуматори на Telegram да употребяват месинджъра, без да прибягват до VPN и прокси. За тази цел е задоволително да бъде отворено изпратеното през нощта Push съобщение. Изображението в това възобновяване оповестява, че ще ще последва възобновяване на настройките.



Засега не се знае какво тъкмо е употребявал Дуров, с цел да заобиколи възбраната на Роскомнадзор. Не може да се каже и какъв брой време ще продължи естествената работа на месинджъра.

Всички съветски провайдъри и мобилни оператори бяха задължени от регулаторния орган да блокират работата на месинджъра. Причината е, че Дуров не даде криптиращите ключове на федералните служби и те не могат да четата кореспонденциите.

Още предходната седмица Дуров сподели, че ще вгради в Telegram механизъм за заобикаляне на всевъзможни блокажи, с който няма да се постанова потреблението на VPN или прокси. Навярно през нощта го е задействал. Интересно е, какво тъкмо мрежово решение може да се оправи с съветския регулаторен орган, който е в положение да блокира милиона IP адреси.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР