След няколкодневно уточнение, създадохме алианса на българските лекари за нормализиране

...
След няколкодневно уточнение, създадохме алианса на българските лекари за нормализиране
Коментари Харесай

Лекарите, критици на правителствените мерки срещу COVID-19, създадоха свой алианс за съпротива

" След няколкодневно конкретизиране, създадохме алианса на българските лекари за нормализиране на живота в България.
Според мен ограниченията прилагани в Западна Европа са безусловно ненужни и плод на управническа отпадналост и липса на водачество. Слава богу, в България не е по този начин, по доста аргументи. Тук е учредителната ни декларация. Всеки доктор, който споделя нашите визии може да се причисли, написа лабораторният доктор от Варна и помества текста на учредителната декларация.
 Лекар от Варна разгласи гражданско непокорство и пусна петиция против решението за маски навън Лекар от Варна разгласи гражданско непокорство и пусна петиция против решението за маски навън
" Обявявам гражданско непокорство, като доктор и жител против, нелепото решение на министъра за маски навън! Няма да нося маска,...
Учредителна декларация на Български алианс на лекари за възобновяване на естествения живот в България и упражняване на медицина, учредена на науката.
" Ние, група български лекари от разнообразни специалности в медицината и ръководството на опазването на здравето, водени от познанията си и професионалната си подготовка, позоваващи се на опита си в лекуването и ръководството на болестни положения, породени от инфекциозни сътрудници, както и на познанията си в ръководството на здравни системи и рецесии, заявяваме:
. Ние молим за завръщане към практикуването на медицина по метода, преподаван ни във висшия курс на образование по медицина, заложен в персоналния етичен кодекс на всеки безкористен доктор и практикуван от епохи. Ние имаме вяра в главния принцип при практикуването на медицина, който съществува от хилядолетия, постоянно е бил и следва да остане годен даже и в условия на рецесии и епидемии: Първо НЕ вреди! Primum non nocere!
Планомерно и целеустремено насажданият боязън у популацията на България през последните осем месеца е в несъгласие с теорията, правилата, разпоредбите и етичните правила в здравната просвета .
Приоритет и последна цел на лекарската процедура и на опазването на здравето като система е физическото и психическо здраве на популацията и на всеки обособен човек. както и към стандартите в нашата специалност и положителната здравна процедура, които в този момент са нарушени.
 Журналистка: Мангъров е пореден, а БЛС са лакеи на властта Журналистка: Мангъров е пореден, а БЛС са лакеи на властта
" Цънцарова към Мангъров: “Искате да кажете, че ръководителят на Български лекарски съюз приказва нелепости?! ” Същият Българск...
Отказваме да приемем силово и ненаучно налаганата " нова нормалност ", за която се вършат опити да бъде приложена в грижата за здравето на хората . Този термин е лишен от смисъл и наличие. Той не почива на просвета и процедура, няма дефинирана теоретична и практическа рамка, параметри, цели и принадлежности. Няма нито едно научно обосновано проучване, което да постанова смяна в здравната процедура освен в народен, само че и в световен мащаб.
Това неизбежно ще докара до отрицателен резултат върху поколението и ще има тежки и дълготрайни последствия за цялото общество. Принудителното налагане на лицеви маски, изключително върху малолетни деца, посредством мощ и наказания и без безспорни научни доказателства за техния положителен резултат в ръководството на пандемии е корист с власт.
Те оказват сериозен отрицателен резултат в развиването на публичните процеси и доверието към институциите, избрани да се оправят с рецесията.
Не е ясно какъв брой теста и на какъв брой индивида са направени, кои от носителите на вируса са действително заболели и какъв брой от тях се нуждаят от хоспитализация. Няма работеща съгласуваност сред другите звена, експерти и структури в здравната система. Това води до съмнение към лекарската специалност и до ненужна борба сред сътрудници лекари.
Дългогодишната липса на управнически умения, корупцията и лобизмът в здравната система я доведоха до блокиране. На път сме да станем очевидци на колапс по справедливи аргументи, тъй като заради управнически безпорядък няма кой да работи. Колегите ни бяха жертвани в неудачни политически решения. Има пари, лечебни заведения и заболели хора с действителни болести и потребност от помощ, само че няма умело водачество. В системата на опазването на здравето има и ще има лекари и медицински експерти с емпатия, и човещина, единствено в случай че има кой да я ръководи по радикално друг метод от до момента следения.
 Родителски организации с отворено писмо в поддръжка на присъственото образование в учебните заведения Родителски организации с отворено писмо в поддръжка на присъственото образование в учебните заведения
Редица наставнически организации изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов, министъра на образованието Красимир Вълчев и здравния...
За реализиране на нормализацията в обществото и живота следва да обърнем изключително внимание на връзките на здравната система с останалите браншове и да обединим старания в услуга на истината и човечността.
Сдружението ни на лекарите сподвижници приканва всички искащи експерти, адвокати, икономисти, публицисти и общественици да се обединим от вътрешното си разбиране, че с нашия професионализъм можем да допринесем за нормализиране на изкуствено напрегнатата социална конюнктура и като цяло на живота в България. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР