След няколко години сериозен натиск, вследствие на падащите лихви по

...
След няколко години сериозен натиск, вследствие на падащите лихви по
Коментари Харесай

Пазарът на тези жилища е блокиран

След няколко години сериозен напън, в резултат на падащите лихви по заемите, пандемията на процедура блокира пазара на наеми. През 2020 година интензивността беше мощно лимитирана, изключително в междинния и ниския ценови клас, чиито клиенти съществено пострадаха от рецесията.

През 2021 година най-засегнатият сегмент от жилищния пазар демонстрира първи признаци на възобновяване. От началото на годината подписаните покупко-продажби означават растеж с съвсем 30% по отношение на същия интервал на 2020 година, когато действително стартира първият локдаун и бе оповестено изключителното състояние. Кварталите с най-вече покупко-продажби в този момент са Център, Манастирски ливади, Кръстова вада, Лозенец, Младост, Гео Милев, Редута.

Спадът при наемните цени обаче към момента е реалност. На места той доближава 20% при офертните стойности, в следствие от увеличеното предложение на фона на към момента по-слабото търсене.

„ Стресът от пандемията подейства „ отрезвяващо “ на част от притежателите във връзка с наемни цени. Вече има по-голяма непосредственост в упованията на двете страни, само че затварянето на ножицата лишава време. На процедура, възобновяване на пазара се случва на по-близки до пазарните наемни цени. Това, дружно с поетапното оживление на икономическия живот, евентуално ще бъде тласък за от ден на ден хора да потърсят жилище чартърен “, споделя Гергана Тенекеджиева, изпълнителен шеф на „ Адрес недвижими парцели “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР