След няколко дни мълчание, от ДПС реагираха остро на обсадата,

...
След няколко дни мълчание, от ДПС реагираха остро на обсадата,
Коментари Харесай

ДПС се оплака от мутризация на политиката

След няколко дни безмълвие, от Движение за права и свободи реагираха остро на обсадата, на която протестиращите подложиха неотдавна централата на придвижването.

„ От 4 години Движение за права и свободи поредно желае оставката на това държавно управление. Днешните уредници на митинга, които до през вчерашния ден бяха клакьори и клиентела на ГЕРБ, през днешния ден се сетиха и направиха огромно изобретение – митинг против властта пред централа на опозицията с поругаване на национални знаци ”, разгласи партийният водач Мустафа Карадайъ пред медиите.

Той се похвали, че получили заявления за поддръжка „ от нашите структури в страната и от европейската и международна демократична общественост незабавно откакто уредниците на митингите против държавното управление внезапно взеха решение, че могат да насочат митинга против опозиционната партия Движение за права и свободи. ”

„ Трудно е да се одобри за естествена обстановката, при която протестиращи в името на законността и демокрацията си разрешават да поругават национални знаци като герба и трибагреника. Трудно е разумно и рационално да се обяснят такива процеси. Те демонстрират липса на вероятност, липса на ясна визия, липса на хрумвания в уредниците на митинга. Анти-ДПС акциите нормално значат тъкмо това – опит за акумулиране на сила ”, размишляваше Карадайъ пред публицистите. И индиректно разгласи недоволните жители за мутри с думите: „ Преди 11 години Движение за права и свободи предизвести: Най-страшното е мутризацията на политиката. ”

А отношението на останалите политически сили към партията му заключи по този начин: „ С анти-ДПС постановки идват на власт, с анти-ДПС акция се задържат на власт и си потеглят от властта, и с анти-ДПС изразителност се пробват да станат център на медийния интерес. Нереализирани политици или кандидат-политици се пробват да употребяват Движение за права и свободи като трамплин за властовите си упоритости. ”

В умозаключение Карадайъ повтори изказванията на Движение за права и свободи, че е „ страж на целостта на страната, мира и сигурността, на стабилността, на демокрацията ” и прикани за разговор за намиране на излаз от политическата рецесия. „ Отлагането на решението на рецесията през днешния ден, може да е с по-тежки последствия на следващия ден ”, предизвести той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР