След новината, че Софийският градски съд е потвърдил условната присъда

...
След новината, че Софийският градски съд е потвърдил условната присъда
Коментари Харесай

Коко Каменаров остава без шефския пост в БНТ

След новината, че Софийският градски съд е удостоверил условната присъда за шофиране в нетрезво положение на генералния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров, излиза наяве, че той ще напусне предварително началническия си пост. Макар и условно наказването е спънка той да продължи да заема поста, защото Законът за радиото и малкия екран не разрешава в управлението на публичните медии да влизат осъждани за умишлени закононарушения от общ темперамент лица. А решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

Юристите на Съвета за електронни медии са почнали да изследват проблема и в най-скоро време се чака мнение какво ще се случва оттук-нататък. Според други адвокати, при предварително преустановяване на мандат на началник на публичните медии, би трябвало да бъде определен краткотрайно изпълняващ длъжността и в период до 3 месеца да бъде плануван конкурс за нов общоприет шеф, в този случай на Българска национална телевизия.

В момента Съвет за електронни медии е пред процедура по желание на общоприет шеф на БНР, защото мандатът на Александър Велев изтича в края на май. Затова и от медийния регулатор възнамеряват да започват състезанието в средата на май. Сегашното развиване обаче може да значи, че състезанията, проведени от Съвет за електронни медии тази година, ще са два.

Председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова обяснила пред БНР, че мандатът на шефа на публичната телевизия Константин Каменаров ще бъде преустановен предварително и в период до 3 месеца ще бъде определен краткотрайно изпълняващ длъжността общоприет шеф на Българска национална телевизия до избора на нов общоприет шеф на медията.

" Преди безусловно половин час научих, че е доказаната присъдата на господин Каменаров. В момента юристите и специалистите на Съвет за електронни медии преглеждат обстановката, с цел да можем да предприемем всички законови ограничения. Това, което следва от тук нататък, защото в закона няма периоди, да бъде преустановен мандатът на господин Каменаров като общоприет шеф и да бъде определен изпълняващ длъжността, който може да бъде на тази позиция 3 месеца, през което време Съветът за електронни медии би трябвало да организира конкурс за избор на нов общоприет шеф “, сподели Владимирова пред националното радио.

“Не съм сигурна, че в тази обстановка има неусетен метод. Надявам се, че ще се откри допустимо най-хубавото решение на обстановката сега. Законът е планувал процедура, която да е краткотрайна до осъществяване на избор. Човекът, който бъде определен за изпълняващ длъжността, би трябвало да дава отговор на критериите, на които дава отговор и генералният шеф на малкия екран ", уточни още тя.

Самият Каменаров към този момент отхвърля коментар.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР