След наводненията, ситуацията в България се нормализира. Това каза в

...
След наводненията, ситуацията в България се нормализира. Това каза в
Коментари Харесай

Александър Джартов: Ситуацията след наводненията се нормализира

След наводненията, обстановката в България се възстановява. Това сподели в " Още от деня " основен комисар Александър Джартов, шеф " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

" Към сегашния миг няма бедстващи хора, няма застрашени места, обстановката се възстановява. През днешния ден сме реагирали на 13 сигнала за отводняване, на фона на 109 в събота ", сподели Джартов.

След усмиряване на ситуацията, следва да се извършат дейностите, свързани с възобновяване на потърпевшите региони. Джартов заяви че равнищата на язовирите и реките не престават да се следят непрекъснато. Той добави, че сега, само има покачване на река Скът, край град Мизия.

" Там обстановката е естествена, сега има единствено покачване на реката, в резултат на оттичащите се води, като повишението е на половина от равнището представляващо опасност за хората ", сподели той.

Според Джартов, страната се е справил сполучливо със задачата да поддържа популацията.

" Самият факт, че нямаме потърпевши и починали хора е индикативен. Добрата организация сред нас и кметовете на обитаемоте места предотврати такова нещо ", съобщи той.

Джартов изрази своите благодарности на всичките си сътрудници, кметове на обитаемоте места, регионалните шефове, доброволците, и на членовете на " Червен кръст ". Той добави, че екипите са извънредно добре оборудвани, което е помогнало в обстановката.

Относно ограниченията, които страната подхваща за попречване на сходни бедствия, Джартов заяви, че сега тече развой за разширение на опциите на системата за ранно предизвестие и обявяване. Тя ще употребява мобилните телефони на жителите, като средство за обявяване.

Техническата разработка ще завърши до края на месеца, след което ще би трябвало да се проведат съответните проби, с цел да може всеки телефон да може да получи известието. Джартов съобщи, че системата ще е изцяло функционална до края на годината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР