След нашествието от кърлежи в Пловдив вече има случай на

...
След нашествието от кърлежи в Пловдив вече има случай на
Коментари Харесай

Първи случай на марсилска треска в Пловдив

След нашествието от кърлежи в Пловдив към този момент има случай на болен от смъртоносната марсилска тресчица.

След затишието сред 12 и 18 юли, когато нямаше ухапан пловдивчанин от кърлеж, РЗИ регистрира нова вълна от потърпевши. През последната седмица трима души от града под тепетата са намерили кръвосмучещи инсекти по себе си. Всички са от регионалния град. Един от ухапаните е развил марсилска тресчица.

Заразеният е приет в болница. От сводката на РЗИ излиза наяве, че за посочения интервал, са установени три случая на ухапани от кърлежи, които са главен източник на двете рискови болести - марсилска тресчица и лаймска болест.

Граждани алармират за същинска злина от извънредно рисковите паразити, които са плъзнали из зелените площи. След разходка на домашния си любим в квартал „ Христо Смирненски ” в пловдивския регион „ Западен ”, единствено преди седмица млад пловдивчанин извадил над 30 кърлежа от кучето си.

От „ Дезинфекционна станция ” споделиха, че тази година има голям проблем с координацията с „ Паркове и градини ”, които би трябвало да поддържат зелените площи. „ Ако тревата е над 10 см, и да пръскаме, няма никакъв резултат. Инсектицидите не доближават до почвата ”, разясняват от службата.

В същото време шефът на „ Паркове и градини ” Стоян Алексиев непрестанно се оправдава, че поради ниските заплати и многото работа не могат да си намерят косачи. Така, до момента в който двете общински предприятия си трансферират топката, зелените площи в Пловдив бъка от гадините. А резултатите са налице!

Припомняме, че марсилската тресчица и лаймската болест са извънредно рискови и смъртоносни за индивида.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР