След напрегнати преговори германският канцлер Олаф Шолц и ръководителите на

...
След напрегнати преговори германският канцлер Олаф Шолц и ръководителите на
Коментари Харесай

По-строги мерки за миграцията в Германия

След напрегнати договаряния немският канцлер Олаф Шолц и ръководителите на 16-те немски провинции се споразумяха за нови ограничения за справяне с възходящата миграция, съобщи Агенция Франс Прес.

Около 101 981 молби за леговище са подадени през първите четири месеца на 2023 година в Германия. Това е със 78% повече в съпоставяне със същия интервал на 2022 година

Почти 218 000 молби бяха подадени предходната година в Германия. Това е най-високият брой от 2015-2016 година Най-голям брой новоприиждащи са от разкъсваните от войни Сирия и Афганистан, следвани от Турция и Ирак.

След нахлуването на Русия в Украйна повече от един милион украински бежанци са пристигнали в страната.

В съглашението се планува рационализация на ИТ системите. Това ще спомогне за ускорение на обработката на молбите за леговище, която понастоящем лишава приблизително 26 месеца, като евентуално ще форсира експулсирането на лицата с несполучливи молби.

За да се улесни издаването на заповеди и поддържането на задържането им преди възможното им експулсиране, беше контрактувано удължение на оптималния период на задържане на мигранти от 10 на 28 дни.

Шолц съобщи на конференция, че стремежът на Германия ще бъде и постигането на „ нови партньорства в региона на миграцията “ със страните на генезис на новопристигналите.

Според Шолц споразуменията ще улеснят идването на „ дипломиран личен състав “ от съответните страни в подмяна на покупко-продажби, позволяващи връщането на незаконните мигранти.

Федералното държавно управление и районите се оповестиха срещу въвеждането на непрекъснати гранични инспекции със прилежащите страни, само че отхвърлиха да го изключат.

Германия ползва понастоящем закрепен надзор единствено за всички преминаващи по границата ѝ с Австрия.

Позовавайки се на тази договореност, Шолц съобщи, че „ сходни ограничения “ ще бъдат подхванати и с други прилежащи страни според от обстановката.

Германия също по този начин граничи с Белгия, Чехия, Дания, Франция, Люксембург, Нидерландия, Полша и Швейцария.

Само при изключителни условия е позволено повторното въвеждане на гранични инспекции в Шенгенското пространство за свободно придвижване на Европейския съюз.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР