След нападението от бандата на циганина Светльо Младенов от софийския

...
След нападението от бандата на циганина Светльо Младенов от софийския
Коментари Харесай

Бандата на циганина Светльо, застрелян от полицай ставала все по-нагла с времето

След нападението от бандата на циганина Светльо Младенов от софийския квартал „ Ботунец “, младо момиче се разминава като по знамение със гибелта. След като един от тримата обирджии заплашва девойката да й пререже гърлото, тя се разминава като знамение единствено с порезна рана.

 

Очевидно случаят не прави усещане на Младенов и бандата му и те не престават да нападат самотни минувачи в тъмното. До нощта на 18 септември, когато Младенов е прострелян смъртоносно след гонка с ченгетата, а двамата му приятели са задържани. 

 

Запознати издават, че триото безчинства из столичните квартали повече от месец и половина. Полицаите разполагат с информация за осъществени над 20 грабежа от въпросната тайфа. Жертвите им са най-вече самотни дами, вървящи из тихи и неосветени улици.

 

След като удрят дамите с железна тръба по главата им отмъкват чантата и златните украшения. Медици означават, че като по знамение няма жертви и допълват, че при удар с корав предмет по тила заплахата да бъде спукан черепът е действителна. След това идва и неизбежното увреждане на мозъка.

 

При едно от нападенията “ на триото мургави апаши съдбовният край се косъм. Светльо Младенов, който съгласно показанията на другарите му работи с тръбата, не преценя своя размах и вместо в тила удря издебнатото момиче в гърба. Девойката не губи хладнокръвие, потегля да бяга и крещи за помощ. Тримата бандити бързо я настигат и повалят на земята. Единият от нападателите вади нож и с зов: Млъквай, ма, тъпа путко, че вреди прережа гърлото ", опира острието в гърдите й.

 

През това време приятелите му дърпат дамската й чанта. Изпадналата в нервност жена продължава гневно да се съпротивлява, а „ с цел да я вразуми ”, извергът с ножа я порязва по врата. След като жалбите от ограбени по еднотипен метод дами нарастват като лавина, ченгетата стартират съществено да търсят бандитите, които пък на собствен ред се измъкват на два пъти от поставения им капан.

 

Вместо да се изплашен, Светльо Младенов и двамата му приятели стават още  по-самоуверени. Започват да атакуват и самотно ходещи по улицата вечер мъже, които не наподобяват доста яки. Все отново, с цел да се подсигурят бандитите работят много по-брутално. Вместо единствено с удар в тила, нападнатият мъж е грубо пребиван с железни тръби.

И по този начин до ранните часове на 18 септември, когато шансът изоставя тримата обирджии. Всъщност полицейското следствие към този момент обясни, че Светльо и приятелите му излизат на лов още по здрач на предния ден. Първо отмъкват чантата на прибиращо се към дома си момиче. За да не оказва опозиция, я заплашват, че имат револвер.

 

Час по-късно на тел. 112 постъпва сигнал за още едно нахлуване със същия почерк. Атакувани са две девойки на по 18 година Едната госпожица първо е ударена с тръба по главата. След това бандитите даже я душили, като дърпали слушалките на ученичката към врата й, описват проверяващите.

 

Няколко полицейски патрула стартират да обикалят региона в опит да заловят търсените от месец и половина обирджии. След описа на последната жертва, че е застрашена с револвер, униформените са извънредно деликатни.

 

Около 2 часа сутринта на 18 септември се получава сигнал от охранител на търговски център на бул. „ Черни връх ”, че трима маскирани пробват да обхванат вътре. След намесата на гарда апашите търтили да бягат. Отзовалите се на повикването служители на реда бързо засичат групичката. Става ясно, че това са тримата от сигналите за грабежи по-рано вечерта. Двама от апашите са арестувани, а тарторът Светльо Младенов съумява да избяга. Единият от униформените потегля да го гони, викайки мощно: „ Стой, полиция ”.

 

Мургавият крадец обаче не се подчинява даже откакто ченгето стреля два пъти във въздуха. Вместо това протяга ръка към чантичката си, която виси през рамото му. Мислейки, че пробва да извади своя револвер, за който към този момент е известен от своите сътрудници, служителят на реда стреля по бягащия престъпник. Младенов пада на земята, а настигналият го чиновник на Министерство на вътрешните работи мигновено го откарва в болница. Там обаче обирджията рецидивист умира след няколко часа от получената рана.

 

Въпреки апелите за отплата от майката на починалия престъпник, досега няма повдигнати обвинявания против служителя на Министерство на вътрешните работи. За него стана ясно, че е неведнъж награждаван поради съзнателната си работа. Няма по какъв начин и да е другояче, изясняват адвокати. Законът за Министерство на вътрешните работи разрешава на

служителите на реда да употребяват оръжие след предизвестие при задържане на разположение, извършващо или направило закононарушение, в случай че то оказва опозиция или се пробва да избяга.

 

Двамата приятели на Светльо Младенов няма да се разминат толкоз елементарно. Срещу тях към този момент има повдигнати две обвинявания за обир, а разпитите на ограбените от тях девойки занапред предстоят.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

 

Тагове: Светльо Младенов Банда обирджии полицай предупреждение болница застрелян задържани повдигнати обвинения
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР