След нападението над Днепропетровска област в неделя местните власти съобщават

...
След нападението над Днепропетровска област в неделя местните власти съобщават
Коментари Харесай

Мощна руска атака над Днепропетровск, поразени са жилища и селскостопански постройки

След нападението над Днепропетровска област в неделя локалните управляващи оповестяват за нанесени вреди на 20 частни жилища, пет селскостопански постройки, склад и електропроводи.

Според Серхий Лисак, шеф на военната администрация на Днепропетровска област, към 1900 фамилии в три села са с прекратено електрозахранване в резултат на нападението. Въпреки че електроснабдяването е отчасти обновено, той акцентира, че няма жертви.

Около 17:00 ч. локално време Херсон в Южна Украйна също беше подложен на обстрел. Руските сили са употребявали самолети, с цел да нападат предградията му.

Олександър Прокудин, началник на администрацията на Херсон, заяви, че по време на тази офанзива са били хвърлени две управляеми въздушни бомби върху села и покрайнини. За благополучие, няма жертви и вреди.

" Освен това руснаците нанесоха въздушен удар по сериозна инфраструктура по зърнения кулоар в Южна Украйна. Десет управляеми бомби удариха района, вследствие на което бяха нанесени вреди на пристанището и общинската инфраструктура. Някои региони в Херсон сега са без електричество ", добави Прокудин.

Наталия Хуменюк, представител на Южното оперативно командване, подчертава върху продължаващите съветски офанзиви по морските транспортни направления в Черно море. Тя загатна, че съперникът е направил два въздушни удара, като е хвърлил 10 бомби с въздушно ориентиране. Някои от тези бомби са паднали в региона на Одеса. Руснаците не престават да прекъсват морските транспортни направления, като въздушните бомби са ориентирани към остров Змийница в Одеска област. Най-малко две управляеми въздушни бомби бяха ориентирани към филантропичен кулоар, употребен от цивилен кораби, прибавят украинските управляващи./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР