След наблюдение на безпилотен балон, забелязан край бреговете на Хаваите

...
След наблюдение на безпилотен балон, забелязан край бреговете на Хаваите
Коментари Харесай

САЩ се отказаха да свалят подозрителен балон над Хаваите

След наблюдаване на безпилотен балон, видян край крайбрежията на Хаваите през уикенда, американските чиновници са решили, че " не е належащо да се подхващат дейности " за премахване на мистериозния безпилотен обект, оповестява Politico.

Министерството на защитата и Федералната авиационна работа за първи път са забелязали обекта на 28 април , сподели представител на Министерството на защитата в понеделник.

Въпреки че не е ясно на кого принадлежи обектът, не наподобява, че е бил следен от " непознат участник или различен съперник " , сподели представителят.
 Китайският балон прехванал чувствителни военни данни от Съединени американски щати
Китайският балон прехванал чувствителни военни данни от Съединени американски щати

Устройството е предавало разследваща информация в действително време

" Въз основа на тези наблюдения министърът на защитата се съгласи с рекомендацията на своите военни командири, че не би трябвало да се подхващат дейности против балона ", сподели представителят.

Балонът е летял на височина от 11 000 метра и не се е носил над чувствителни държавни обекти , нито съставлява опасност за никого на земята.

От понеделник вечерта балонът към този момент не е във въздушното пространство на Хаваите или не е летял над териториалните води на Съединени американски щати, сподели представителят.

Припомняме, че държавното управление откри балона, употребявайки " новоустановени параметри за наблюдаване на въздушното пространство на Съединени американски щати ", откакто китайски шпионски балон навлезе във въздушното пространство на Съединени американски щати по-рано тази година. Този балон беше трагично свален над Атлантическия океан през февруари, само че не преди това да провокира срив в връзките сред Съединени американски щати и Китай.

NBC първи оповестяват за балона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР