След местните избори във Великобритания управляващите консерватори губят контрол в

...
След местните избори във Великобритания управляващите консерватори губят контрол в
Коментари Харесай

Консерваторите на Джонсън губят ключови общини в Лондон

След локалните избори във Англия ръководещите консерватори губят надзор в някои основни общини в столицата Лондон.

Консерваторите изгубиха три основни общини в столицата – Уестминстър, Уандсуърт и Барнет, обичайни твърдини на торите, всички за сметка на лейбъристите.

Като цяло обаче лейбъристите са с по-скромно показване в останалата част на Англия. Те даже изгубиха своята твърдина в Хъл за сметка на третата политическа мощ – Либерал-демократическата партия.

Към 14 часа българско време през днешния ден са известни към половината резултати в Англия, само че въз основата на показаното анализаторите предвиждат, че консерваторите ще изгубят към 250 общински места.

Някои депутати от Консервативната партия към този момент обявиха, че министър председателят Борис Джонсън ще би трябвало да дава отговор на сложни въпроси за представянето.

Преброяването на гласовете в Уелс и Шотландия на локалните избори там стартира по-късно и не се чакат резултати по-рано от късния следобяд.

По-късно стартира преброяването на гласовете и в завладяващите избори за парламент в Северна Ирландия, където крайният резултат се чака в събота. Анкетите преди изборите предвещаваха невиждана победа на националистите от „ Шин Фейн “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР