След месеци на работа, функцията Private Conversations на Skype най-сетне

...
След месеци на работа, функцията Private Conversations на Skype най-сетне
Коментари Харесай

Skype най-сетне пуска пълно криптиране за обаждания и писмени съобщения

След месеци на работа, функционалността Private Conversations на Skype най-накрая е действителност. Потребителите на Android, iOS и десктоп версията на известния чат клиент в този момент могат да задействат end-to-end криптиране както за гласови позвънявания, по този начин и за писмени известия.
Ако вашият събеседник одобри поканата ви, технологията ще защищава диалозите ви от подслушвачи, опитващи се да уловят чат трафика или да надникнат в устройството ви. Тя даже ще крие наличие в известията и листата с чатовете, с цел да попречи на някой повърхностно да мерне по-деликатните ви диалози.

Все отново, функционалността Private Conversations идва и с някои ограничавания . Може да поддържате по едно и също време единствено по един подобен предпазен диалог на едно устройство. Може да трансферирате диалозите сред устройства, само че ще виждате единствено известията, изпратени и получени единствено на съответното устройство.

Накрая, самата функционалност Private Conversations е по желание . За разлика от услуги като WhatsApp, където end-to-end криптирането е по дифолт, тук това не е по този начин.

Въпреки това, новата алтернатива въпреки всичко ви разрешава да продължите да ползвате Skype, с цел да разискване по-чувствителни тематики, вместо да се разкъсвате сред разнообразни приложения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР