След месеци на проучване Пентагонът реши, че не са необходими

...
След месеци на проучване Пентагонът реши, че не са необходими
Коментари Харесай

Пентагонът няма да променя съществено военното присъствие на САЩ в чужбина

След месеци на изследване Пентагонът реши, че не са нужни незабавни и огромни промени в световното позициониране на въоръжените сили на Съединени американски щати, макар че за Близкия изток се постанова по-нататъшен разбор, а в Азия и Пасифика ще бъдат направени леки корекции, споделиха в понеделник представители на американското министерство на защитата.

Резултатът от проучването, почнало през март под управлението на министъра на защитата Лойд Остин, отразява комплицираната картина на сигурността, пред която се изправя администрацията на президента Джо Байдън, която през август напълно изтегли силите на Съединените щати от Афганистан, само че от ден на ден се безпокои от опълчването с Китай в Азиатско-Тихоокеанския район и с Русия в Европа. Иран е друго предизвикателство, в това число в Ирак и Сирия, което затруднява разполагането на повече сили на Съединени американски щати по други места в света.

Като има поради Китай, Пентагонът възнамерява да направи инфраструктурни усъвършенствания в някои елементи на Тихия океан, в това число Гуам и Австралия. През септември Съединени американски щати оповестиха ново партньорство с Австралия и Англия за задълбочаване на съдействието в региона на сигурността, дипломацията и защитата в Азиатско-Тихоокеанския район. Като част от това партньорство (AUKUS) Австралия ще придобие подводници с нуклеарни мотори, а Съединени американски щати ще засилят ротационното дислоциране на свои сили в Австралия.

Проучването на Остин е първата от няколко общи оценки на политиката и целите на администрацията на Байдън в региона на защитата. Те включват преосмисляне на размера и типа на нуклеарния боеприпас, както и на политиките, свързани с неговото евентуално потребление. Тези разбори би трябвало да приключат до началото на идната година. Освен това Пентагонът работи върху ревизирането на Националната отбранителна тактика, което ще обхване всички аспекти на отбранителна политика, в това число нуклеарното въздържане, киберзаплахите, интернационалните съюзи и модернизирането на въоръжените сили.

Изследването на Остин, озаглавено Преглед на световното позициониране, обрисува корекциите в дислоцирането на силите на Съединени американски щати през идващите две до три години, сподели Мара Карлин, краткотраен асистент заместник-министър на защитата, отговаряща за политиката. Тя съобщи, че се работи по огромен брой промени в Азиатско-Тихоокеанския район и другаде, само че това изисква съвещания с задгранични държавни управления.

Карлин сподели, че за Австралия проектът е да има ново ротационно дислоциране на американски изтребители и бомбардировачи, както и образование на американски бойци на суша. В по-общ проект, в това число в Гуам, Съединени американски щати желаят да изградят нова инфраструктура като хранилища за боеприпаси и горива и да подобрят самолетните писти. " Правим доста, което, уповавам се, ще даде плодове през идващите години ", съобщи тя.

По-рано тази година бяха оповестени някои промени в позиционирането на американските сили. Например през април Остин показа проекти за разширение на военното наличие на Съединени американски щати в Германия с 500 бойци и за прекъсване на плануваното огромно редуциране на американски боен личен състав, разпоредено от администрацията на предходния президент Доналд Тръмп.

По същото време представители на американското и на европейски държавни управления показваха безпокойствие от скупчването на съветски войски по границите на Украйна. Тази рецесия затихна, само че през последните седмици още веднъж стартира да се разгаря, на фона на опасенията, че Москва може би възнамерява военна инвазия в Украйна.

По-рано тази година Остин утвърди и изтеглянето на част от военновъздушните и зенитните сили от региона на Персийския залив
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР