След медийните публикации, свързани с подписания меморандум между Министерство на

...
След медийните публикации, свързани с подписания меморандум между Министерство на
Коментари Харесай

Асен Василев разкри: Американски адмирал лобирал за Gemcorp и IP3

След медийните изявления, свързани с подписания меморандум сред Министерство на енергетиката и акциите IP3 Corporation  и Gemcorp Holding LtD, посредством пресслужбата на финансовото министерство вицепремиерът Асен Василев добави нови елементи по случая.

Инвестиционен интерес от страна на американската компания  IP3 беше деклариран по време на работна вечеря на 15.02.2022 година в границите на визитата на българската енергийна делегация във Вашингтон. На срещата участваха министърът на енергетиката Александър Николов, министърът на финансите Асен Василев, посланикът на Съединени американски щати в България н. прочие Херо Мустафа, българският дипломат в Съединени американски щати н.пр. Тихомир Стойчев, господин Мигел Хернандес, както и представители на американския и българския енергиен бизнес, споделят от ведомството на Василев.

В следствие на 11.03.2022 година в България дойде съоснователят и шеф на IP3, адмирал Майкъл Хюит. Адмирал Хюит и изпълнителният шеф на Gemcorp, господин Атанас Бостанджиев, желаеха среща с министър Николов и министър Василев, на която още веднъж беше деклариран капиталовият интерес на двете компании в българската енергетика.

В резултат на извършените диалози, Министерството на енергетиката и фирмите IP3 Corporation и Gemcotp Holding LtD подписаха меморандум, който регламентира съдействието сред страните по отношение на планирането и осъществяването на планове за произвеждане на чиста сила, различни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста сила и развиване на нуклеарната енергетика, прецизират от Министерството на финансите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР