След масираните ракетни удари на руските въоръжени сили украинците трябва

...
След масираните ракетни удари на руските въоръжени сили украинците трябва
Коментари Харесай

Предупредиха украинците за възможно прекъсване на електричеството, водата и топлината

След масираните ракетни удари на съветските въоръжени сили украинците би трябвало да бъдат готови за спиране на отоплението, електричеството и водоснабдяването. Това заяви заместник-началникът на кабинета на президента Кирило Тимошенко в ефира на националния телетон.

Според него масираните ракетни удари на съветските въоръжени сили са довели до сериозна обстановка в украинската енергийна система, защото всеки район на страната зависи един от различен.

Кирило Тимошенко предизвестява, че украинците би трябвало да бъдат готови за вероятно прекъсване на отоплението, електричеството и водоснабдяването.

„ В резултат на ракетни офанзиви оборудванията на енергийната инфраструктура бяха развалени. По-специално, едно от оборудванията беше разрушено в Житомирска област, заради което някои региони на Житомир са без електричество и водоснабдяване. Николаев и инфраструктурни уреди също бяха обстрелвани. Днепър, имаше голяма офанзива „ оборудването на електроенергийната система е разрушено, тъй че градът ще има сложен ден с електрозахранването в пиковите часове... В Киев имаше три удара в голямо оборудване и няма електричество и водоснабдяване в Троещина и Левия бряг “, продължи зам.-началникът на Оперативна програма, разяснявайки утринните ракетни удари на руснаците.

Тимошенко предизвести, че украинците скоро ще се изправят пред " сложни времена " с необятно публикувани спирания на тока, защото Русия се стреми да остави страната без електричество и отопление през зимата.

Припомняме, че сутринта на 18 октомври съветските войски нанесоха масирани ракетни удари по Украйна, атакувайки енергийни и сериозни инфраструктурни обекти в разнообразни райони. Компанията ДТЕК удостовери, че по време на нападението са потърпевши две топлоелектрически централи. Един чиновник на енергийната компания е умрял от раните си, а други шестима са настанени в болница.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР