След люти разправии и взаимни нападки, все пак временна комисия

...
След люти разправии и взаимни нападки, все пак временна комисия
Коментари Харесай

След бурни разпри в НС: Комисия пак ще нищи меморандума с Джемкорп

След люти разправии и взаимни нападки, въпреки всичко краткотрайна комисия за " Джемкорп " ще има. Въпросното звено в Народното събрание ще ревизира обстоятелствата и условия към меморандума в продължение на един месец. Депутатите я сътвориха по искане на ГЕРБ, които в неделя разкриха нови данни по проблема. Според партията има опасност за националната сигурност и се заканиха да изпратят сигнал до ДАНС и Министерство на вътрешните работи. Комисията ще се води от Десислава Трифонова от ГЕРБ. 

Прекратен ли е меморандумът или не - това беше главната тематика, към която се завъртя полемиката за това дали е нужно да има краткотрайна комисия. 

Според " Продължаваме промяната " основаването ѝ е ненужно и пилеело време и запас на Народното събрание, меморандумът е преустановен, а с тематиката се спекулирало. 

Искрен Арабаджиев направи и импровизация с късане на правна тапия. Посочи и че тематиката се отклонявала от главната, а точно че партията на Борисов не можела да направи държавно управление. 

Не скъсахте дипломата, а дневния ред на Народното събрание, обърна внимание Тома Биков от ГЕРБ. 

Г-н Арабаджиев, най-смешното беше, че казахте че ГЕРБ нямаме специалисти, а вашият министър председател на 6-тия месец сподели, че не върви работата, но сте щели да се научите. Много беше трагично по какъв начин скъсахте програмата от парламентарната банка, аз персонално се впечатлих, иронизира го Делян Добрев.

Според него Политическа партия се тормозят от отчета, с който ще излезе краткотрайната комисия.

Кирил и Асен (Кирил Петков и Асен Василев - бел.ред.) са подписали този меморандум като селски кметове в Гранитна зала на Министерски съвет, без да питат никого, сподели още Добрев. 

Десислава Трифонова от ГЕРБ отвърна " Промяната ", цитирайки служебния министър на енергетиката Росен Христов, че меморандумът към момента бил в действие.

Не сте чисти, с " Джемкорп " доказахте, че нито сте положителната смяна в България, нито имате право да говорите за промени, обърна се още Трифонова към сътрудниците си от Политическа партия. 

В 47-тото Народно заседание още веднъж имаше комисия по същата тематика. 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР