Мъж, осъден за блудства и опит за изнасилване на различни

...
Мъж, осъден за блудства и опит за изнасилване на различни
Коментари Харесай

Вместо затвор: Изнасилвач получи условна присъда в Бургас

Мъж, наказан за блудства и опит за обезчестяване на разнообразни девойки, се размина със пандиза. Той получи на 2 години условно с 5 години изпитателен период. 28-годишният бил обвиняем за три действия, а измежду потърпевшите има и малолетно момиче. Той дебнел жертвите си на паркинги и постоянно драскал върху колите на дамите като изписвал нецензурни изрази. Прокуратурата към този момент е обжалвала решението на съда.

Престъпленията са осъществени в интервала август 2022 година – април 2023 година. Важното е да подчертая, че причинителят е приет за отговорен въпреки постановената присъда да е условна. Касае се за закононарушение – блудствени дейности, като едно от тях е опит за обезчестяване. Една от жертвите е малолетна, като законът в сходни случаи планува отнемане от независимост за сред 2 и 8 години. Районната прокуратура в Бургас не е задоволена от типа на наказването, въпреки лицето да е прието за отговорно. Предвид високата социална заплаха на действието и на самия причинител – в законовия период сме протестирали решението ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” Мария Маркова, областен прокурор на Бургас.

По думите ѝ държавното обвиняване чака нова присъда, която да бъде ефикасна. „ Наблюдаващият прокурор е изискал 6 години ефикасна присъда. След осъществената психиатрична експертиза е открито, че причинителят е вменяем и е разбирал осъщественото действие ”, акцентира тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР